Η επιδημιολογική εικόνα στη βόρεια Ελλάδα παραμένει ανησυχητική, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται μόλις μία ανάσα πριν ενταχθεί σε επίπεδο 4 και αναπόφευκτα σε μίνι lockdown. Τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται, ενώ η πίεση στο ΕΣΥ εντείνεται, με αποτέλεσμα σήμερα να παρθεί η απόφαση για το αν η συμπρωτεύουσα πρέπει να μπει σε απαγορευτικό.

    Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, και η Λάρισα βρίσκεται στην ίδια μοίρα, αφού χθες κατέγραψε 183 νέες μολύνσεις. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να ανακοινωθεί σήμερα απαγορευτικό και για την εν λόγω πόλη.

    Σεισμός στην Κρήτη: Κατά 15 εκατοστά βυθίστηκε το Αρκαλοχώρι – Τι λέει ο Άκης Τσελέντης για το ρήγμα της Θήβας

    Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 435 νέα κρούσματα κορωνοϊού, έναντι 560 για το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της Αττικής. Μάλιστα, το γεγονός της αύξησης κρουσμάτων και στους γειτονικούς νομούς, δυσκολεύει την κατάσταση, κυρίως για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση αυτή τη στιγμή.

    Πάντως, δεν είναι τυχαίο που οι δύο πόλεις παρουσιάζουν κόκκινο, αφού κατοικούνται από πολλούς φοιτητές, και άρα υπάρχει έντονος συγχρωτισμός, χωρίς την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

    Καιρός: Με ψύχρα και κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Ζέστη ξανά την ερχόμενη εβδομάδα