Σε 593 απολύσεις υπαλλήλων στις ΗΠΑ προχώρησε η United Airlines, η οποία με ανακοίνωσή της, εξήγησε πως προχώρησε στην εν λόγω απόφαση επειδή δεν συμμορφώθηκαν με την οδηγία για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Ήταν και η πρώτη αμερικανική αεροπορική εταιρεία, στις αρχές Αυγούστου, που απαίτησε να εμβολιαστούν όλοι οι υπάλληλοι της και να προσκομίσουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

    «Αυτή ήταν μία απίστευτα δύσκολη απόφαση, αλλά το να κρατήσουμε ασφαλή την ομάδα μας ήταν πάντα η πρώτη προτεραιότητά μας», ανέφεραν ο εκτελεστικός διευθυντής Σκοτ Κίρμπι και ο πρόεδρος Μπρετ Χαρτ σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους εργαζόμενους.

    No Time To Die: Λάμψη και πλήθος κόσμου στη πρεμιέρα του James Bond στο Λονδίνο – Εντυπωσιακός Daniel Craig στο φινάλε του

    Από την άλλη, οι εν λόγω υπάλληλοι της United Airlines μπορούν να «σώσουν» τη δουλειά τους, αν εμβολιαστούν πριν από τη συνάντηση για την απόλυσή τους, ανέφεραν αξιωματούχοι της εταιρείας. Στο μεταξύ, έχουν γίνει αιτήματα εργαζομένων για εξαίρεση από τον εμβολιασμό για θρησκευτικούς και ιατρικούς λόγους. Αυτοί αποτελούν λιγότερο από το 3% του συνολικού εργατικού δυναμικού των 67.000 ατόμων που έχει η εταιρεία στις ΗΠΑ.

    Ο σχεδιασμός προέβλεπε ότι οι υπάλληλοι που θα εξαιρεθούν για θρησκευτικούς λόγους θα βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών από τις 2 Οκτωβρίου. Πλάνο που «πάγωσε» έως τις 15 Οκτωβρίου, επειδή εκκρεμεί μήνυση για το ζήτημα.

    Παράλληλα, εκπρόσωπος της United Airlines δήλωσε ότι σχεδιάζεται η πρόσληψη 25.000 ανθρώπων τα επόμενα χρόνια. Ο εμβολιασμός θα είναι προϋπόθεση για τους νέους εργαζόμενους. Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ισχύει και για τη σχολή εκπαίδευσης πιλότων της εταιρείας.