Πίνακας Περιεχομένων
    1. «Το βιτριόλι μπήκε στη μύτη της και την έκαψε, αν είχε πάρει ανάσα θα είχε κινδυνέψει με θάνατο»

    Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου συνεχίστηκε χθες, Τρίτη (5/10), με τον 40χρονο άντρα που φέρεται να είναι η πέτρα του σκανδάλου και ο λόγος που η 36χρονη αποπειράθηκε να σκοτώσει με το βιτριόλι την Ιωάννα, να καταθέτει. Ο 40χρονος υποστήριξε πως δεν είχε δει ποτέ από κοντά την Ιωάννα, ακριβώς όπως το είχε αναφέρει και το θύμα.

    «Την Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει διά ζώσης. Πριν από τέσσερα χρόνια τής είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας. Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς».

    Εκείνο όμως που συγκλονίζει από τις καταθέσεις στη δίκη, είναι όσα αναφέρουν οι πλαστικοί χειρουργοί που ανέλαβαν την Ιωάννα Παλιοσπύρου και η φαρμακοποιός που της έριξε το νερό και αποτέλεσε την σανίδα σωτηρίας, αφού διαφορετικά η Ιωάννα δεν θα τα είχε καταφέρει.

    Ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Metropolitan Πέτρος Δημοβέλης ήταν ο πρώτος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα βαθιά εγκαύματα της Ιωάννας «Έπρεπε να εξουδετερώσουμε τη θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου. Η Ιωάννα διέτρεξε κίνδυνο ζωής, ήρθε αντιμέτωπη με τρία σοκ. Ήταν τυχερή που ήταν κοντά το νοσοκομείο. Αν δεν της έριχνε νερό η φαρμακοποιός κινδύνευε να καταλήξει πριν φτάσει στο νοσοκομείο».

    Σε αυτό συμφώνησε και ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, που ανέφερε ότι «με το οξύ ο οργανισμός αφυδατώνεται, τα τρώει όλα, νεκρώνει, εδώ είναι δίπλα στις καρωτίδες. Αν δεν είχε πάει στο φαρμακείο να πλυθεί θα είχε πεθάνει».

    «Το βιτριόλι μπήκε στη μύτη της και την έκαψε, αν είχε πάρει ανάσα θα είχε κινδυνέψει με θάνατο»

    Η Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Θριασίου, Μαρία Καλοφώνου, περιέγραψε τον τεράστιο κίνδυνο για τη ζωή της που αντιμετώπισε η Ιωάννα και τόνισε πως με τέτοια ποσότητα καυστικού υγρού, είναι θαύμα που τα κατάφερε.

    «Απορώ πώς βρήκε τη δύναμη από τον πόνο εκείνης της στιγμής να φτάσει μέχρι το φαρμακείο. Απορώ πώς δεν λιποθύμησε από τον πόνο. Αν είχε λιποθυμήσει από τον πόνο της στιγμή της επίθεσης και είχε πέσει μέσα στο υγρό, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε. Όταν το βιτριόλι πέφτει, εκλύει θερμότητα και ατμούς. Ξέρουμε ότι το βιτριόλι ήρθε σε επαφή με αεροφόρες οδούς, αφού έχει καεί στη μύτη.

    Αν είχε πάρει μια μεγάλη ανάσα, θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της. Επίσης εάν το υγρό συνέχιζε να λειτουργεί και δεν είχε φτάσει στο φαρμακείο να πλυθεί, θα είχε προχωρήσει στο τράχηλο, από τον οποίο περνούν πολλά αγγεία τα οποία αν διαβρωθούν μπορούν να οδηγήσουν στον θάνατο».

    Τέλος, ένας ακόμα μάρτυρας που βρέθηκε στο φαρμακείο και είδε την Ιωάννα να μπαίνει μέσα ουρλιάζοντας για βοήθεια, έκανε την πιο σοκαριστική περιγραφή.

    «Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά μου. Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Έλιωνε το ύφασμα.Είχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνετε μέσα κρέας…»