Απανωτά είναι τα «χτυπήματα» που δέχεται ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς μετά την προφυλάκισή του, μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης πριν από ένα μήνα, ήρθε η εισαγγελική πρόταση που αφορά στην παραπομπή του σε δίκη.

    Ο ηθοποιός οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως στις αρχές Αυγούστου με την κατηγορία του διπλού βιασμού μιας γυναίκας και της απόπειρας βιασμού δύο άλλων γυναικών σε χρονικό εύρος από το 2008 μέχρι το 2014. Από τότε έχει περάσει δύο μήνες στη φυλακή, διάστημα στο οποίο έχει χάσει και τον αρχικό του συνήγορο, τον κ. Θέμη Σοφό, ο οποίος σύμφωνα με τα ρεπορτάζ είχε διαφωνίες ως προς τη γραμμή υπεράσπισης με τον ηθοποιό.

    Σε αυτό το διάστημα το αίτημα αποφυλάκισης του με περιοριστικούς όρους και βραχιόλι στο πόδι, απορρίφθηκε. Τώρα, έρχεται η πρόταση της εισαγγελίας να δικαστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις κατηγορίες του βιασμού κατ΄εξακολούθηση και της απόπειρας βιασμού.

    Μάλιστα, στην πρόταση της εισαγγελίας διαφαίνεται πως δεν θεωρεί ως ψευδείς τις κατηγορίες και τους ισχυρισμούς των κοριτσιών. Αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, είδε ενδείξεις ενοχής για τα παραπάνω κακουργήματα που φέρεται να τέλεσε ο κατηγορούμενος σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, ενώ ζητεί την παράταση της προσωρινής του κράτησης. «Και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά και δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας».

    Τον τελικό λόγο για το θέμα της παραπομπής του κατηγορούμενου σε δίκη, ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έχει πλέον το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθεί με βούλευμά του.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες κυκλοφόρησε είδηση πως υπήρξαν πυροβολισμοί στις φυλακές Τριπόλεως.