Πίνακας Περιεχομένων
  1. Με τον ίδιο τρόπο έδωσε συνέντευξη και ο Μιχαλολιάκος

  Το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού αποφάσισε για την υπόθεση των μηνυμάτων μίσους και υποκίνησης σε έκνομες ενέργειες που έστελνε ο Ηλίας Κασιδιάρης, τα οποία έφταναν μέχρι και στο Youtube.

  Συγκεκριμένα, τo Συμβούλιο αποφάσισε τον έλεγχο του κρατούμενου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης διά ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype), δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους, με σκοπό την ομαλή διαβίωση στο κατάστημα και την ταχύτερη προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.

  Σε αντίθετη περίπτωση, αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία (συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων) και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης, εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων, θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος.

  Υπενθυμίζεται πως η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου είχε εισηγηθεί μέτρα στις φυλακές Δομοκού έτσι ώστε να μην επιτρέπεται οποιαδήποτε επικοινωνία του Ηλία Κασιδιάρη, που θα μπορούσε να έχει σχέση με ομιλίες και τοποθετήσεις μίσους.

  Πώς κατάφερνε να στέλνει μηνύματα ο Κασιδιάρης

  Οι κανόνες των φυλακών ορίζουν ότι όλοι οι κρατούμενοι έχουν δικαίωμα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα οικεία τους πρόσωπα και με τον δικηγόρο τους, ωστόσο στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη η επικοινωνία φαίνεται ότι πραγματοποιείτο για υποκίνηση σε εξεγέρσεις, για να ακουστούν μηνύματα μίσους, αλλά και για καθοδήγηση ακροδεξιών οπαδών του.

  Σε αυτή την περίπτωση, όπως και όταν τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας, η πολιτεία έχει δικαίωμα να ελέγχει τις επικοινωνίες του κρατουμένου και να παρεμβαίνει.

  Μάλιστα, στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη έχει διαπιστωθεί πως καλεί από το καρτοτηλέφωνο των φυλακών την κοπέλα του και εκείνη ηχογραφεί τα μηνύματα μίσους ή τις προτροπές και τις υποκινήσεις σε έκνομες ενέργειες και στη συνέχεια τα ανεβάζει στο διαδίκτυο.

  Σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έκανε μέσω του καρτοτηλεφώνου των φυλακών Δομοκού live ομιλίες σε συγκεντρώσεις ακροδεξιών οπαδών του κόμματός του «Ελληνες για την Πατρίδα».

  Το πρώην δεξί χέρι του χρυσαυγίτη Νίκου Μιχαλολιάκου έπαιρνε τηλέφωνο κάποιο οικείο του πρόσωπο, το οποίο συνέδεε το κινητό του τηλέφωνο με τη μικροφωνική εγκατάσταση της συγκέντρωσης και έτσι ακούγονταν ζωντανά τα όσα έλεγε ο Κασιδιάρης. Με τον ίδιο τρόπο είχε επιχειρήσει να μιλήσει στο ακροδεξιό ακροατήριό του και κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, ωστόσο η απόπειρα αυτή έπεσε στο κενό.

  Επιπλέον, παρά τους συνεχείς και σαρωτικούς ελέγχους από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων, δεν έχει βρεθεί κάτι στα χέρια του Ηλία Κασιδιάρη, ωστόσο ο ίδιος είχε καταφέρει να στείλει ομιλία του μέσω βίντεο, εκμεταλλευόμενος προφανώς τη δυνατότητα που είχε για να επικοινωνεί και μέσω skype.

  Με τον ίδιο τρόπο έδωσε συνέντευξη και ο Μιχαλολιάκος

  Την ίδια τακτική φαίνεται πως ακολουθούσε και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος μέσω του καρτοτηλεφώνου είχε δώσει συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βορείου Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως η Χρυσή Αυγή επανέρχεται.

  Πλέον, με την απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών αυτές οι απόπειρες για μηνύματα μίσους από τους κρατούμενους για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής σταματούν.