Τέσσερις εβδομάδες μετά, η νεκροψία έδειξε πως η Gabby Petito πέθανε από στραγγαλισμό, όπως ανακοίνωσε ο ιατροδικαστής. Όπως ανέφερε ο Brent Blue της κομητείας Τίτον, ο θάνατός της επήλθε μεταξύ τριών με τεσσάρων εβδομάδα προτού εντοπιστεί το πτώμα της, στις 19 Σεπτεμβρίου, στο εθνικό δάσος Μπρίτζερ-Τίτον στο Γουαϊόμινγκ.

  Ο σύντροφος της Brian Laundrie είναι ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της, ωστόσο δεν του έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες. Ο ίδιος, παραμένει εξαφανισμένος, ενώ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης αφού οι ένορκοι του περιφερειακού δικαστηρίου του Γουαϊόμινγκ τον έκριναν ένοχο για παράνομη χρήση της πιστωτικής κάρτας και του PIN της Petito.

  Οι γονείς του είπαν στις αρχές πως έφυγε με ένα σακίδιο για ένα πάρκο που θεωρείται δύσβατο, με άγρια ζώα και επικίνδυνα μονοπάτια. Η αναζήτησή του συνεχίζεται μέσω ειδικών μονάδων, αλλά και drones. Μία εξειδικευμένη ομάδα δυτών επίσης συμβάλει στις προσπάθειες, καθώς υπάρχουν ποταμοί και σπηλιές με νερό, όπου θα μπορούσε κάποιος να έχει εγκλωβιστεί.

  Ολλανδία: Μέλη της βασιλικής οικογένειας μπορούν πλέον να παντρευτούν άτομο του ίδιου φύλου χωρίς να εγκαταλείψουν τον θρόνο

  Τα ίχνη της 22χρονης travel blogger χάθηκαν στα τέλη Αυγούστου. Τα  τηλεφωνήματα στην μητέρα της σταμάτησαν απότομα. Οι αναρτήσεις στα social media έπαψαν. Και στις 11 Σεπτεμβρίου, η οικογένειά της την δήλωσε αγνοούμενη στην αστυνομία.

  Το ζευγάρι, στις 2 Ιουλίου, ξεκίνησε το roadtrip στην ενδοχώρα της αμερικανικής ηπείρου, αποφασισμένο να γυρίσει τις ΗΠΑ για τέσσερις μήνες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μοιράζονταν στα social media χαρούμενες και ειδυλλιακές στιγμές, ερωτικές εξομολογήσεις και φαινομενικά έδειχναν πως ήταν ο ένας για τον άλλον. Στην πραγματικότητα, όμως, το φαίνεσθαι στα κοινωνικά δίκτυα, κάποιες φορές δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

  Η ζωή που έδειχναν τα δύο παιδιά έμοιαζε να ήταν αξιοζήλευτη. Η Gabbi όμορφη, φρέσκια και φιλόδοξη, που είχε βρει την αγάπη στο πρόσωπο του γοητευτικού Brian Laundrie. Εκείνος την είχε ερωτευτεί στα 15 του, τη φρόντιζε, την υποστήριζε, ήταν διαχυτικός μπροστά σε φίλους και της είχε υποσχεθεί πως «θα περάσουμε τη ζωή μας μαζί».

  Κάποιοι, όμως, γνώριζαν ότι ο Brian ήταν ένας οξύθυμος άνδρας. Προσπαθούσε να την ελέγχει, να την απομονώσει από τον περίγυρό της, ενώ με βάση κάποια συγκεκριμένα περιστατικά, ήταν και αρκετά ασταθής.

  Την ώρα, λοιπόν, που οι φωτογραφίες ανέβαιναν στο Instagram, οι δυο τους μάλωναν, σε σημείο που ενεπλάκη και η αστυνομία, στην οποία η Gabby πήρε την ευθύνη πάνω της για ένα τσακωμό, λέγοντας τους πως πάσχει από διαταραχή στρες και ξεσπάει στο σύντροφό της.