Σε ένα τραγικό συμβάν, πολλά πράγματα μπορούν να σε εκπλήξουν τελικά. Οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου, που έζησαν τον μεγάλο σεισμό πριν λίγες ημέρες, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και την αναισθησία ορισμένων συνανθρώπων μας.

    Κι αυτό γιατί ανάμεσα στα προϊόντα που δέχτηκαν ως αλληλεγγύη, αντιλήφθηκαν πως κάποιοι ήθελαν να ξεσκαρτάρουν τη ντουλάπα και τα ράφια τους και δεν βρήκαν καλύτερη ευκαιρία, φαίνεται, από αυτή.

    Μέσα σε όλα τα αγαθά που έστειλαν στο Αρκαλοχώρι, οι εθελοντές βρήκαν παλιά και σκισμένα ρούχα, άπλυτα εσώρουχα ακόμα και αποκριάτικες στολές και νυφικά!

    Σε σχετική ανάρτησή του ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Γιανναράκης γράφει: «Αγαπητοί αδελφοί, βοηθώ τον συνάνθρωπο μου σημαίνει σέβομαι την αξιοπρέπεια του και την ανάγκη του. Μας έχετε στείλει πολλούς τόνους ρούχα άχρηστα, αποκριάτικες στολές, νυφικά, κουβέρτες σκοροφαγομενες, φορεμένα σκισμένα καλσόν, άπλυτα εσώρουχα, σκισμένα σεντόνια, χιλιάδες παπούτσια σκισμένα. Βοηθώ σημαίνει σέβομαι όχι ξεσκαρταρω πατάρι, ντουλάπα. Υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης. Σεβασμός. Εκατοντάδες εθελοντές προσπαθούν να ξεχωρίσουν ρούχα ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Σας παρακαλούμε. Μην στέλνετε κουρέλια και σκουπίδια».