Πίνακας Περιεχομένων
    1. Συναγερμός στην Πυροσβεστική
      1. Κλειστά τα σχολεία στην Αττική

    Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει δημιουργήσει ήδη δεκάδες προβλήματα με την κίνηση στους δρόμους να είναι ανυπόφορη. Στους δρόμους της Αττικής επικρατεί μποτιλιάρισμα, με τους οδηγούς να παραμένουν για ώρα μέσα στα οχήματά τους, ενώ δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

    Την ίδια ώρα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της Λεωφόρου Κηφισίας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού από την κακοκαιρία «Μπάλλος». Ειδικότερα, έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού.

    Οι ισχυρές καταιγίδες, που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάλλος», είχαν ως αποτέλεσμα λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Βούλα να καλυφθεί σχεδόν ολόκληρο από νερό, ενώ ακινητοποιήθηκε στο σημείο.

    Σύμφωνα με την Τροχαία, τα προβλήματα που εντοπίζονται στους δρόμους της Αθήνας έχουν ως εξής:

    Α) Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

    1) Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνας από το ύψος της Διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού.
    2) Επί της οδού Σκυλίτση από το ύψος της Παλαιάς Παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά από ώρα 14:25.
    3) Επί της οδού Τζαβέλα από το ύψος της Παλαιάς Παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά από ώρα 14:25.
    4) Επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της οδού Π. Τσαλδάρη. από ώρα 15:05
    5) Επί της Λ. Κηφισίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού, από ώρα 15:27.
    6) Επί της Λ. Κηφισίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού από ώρα 15:35.
    7) Στη διασταύρωση των οδών Μαρκοπούλου και Ελπίδος στο Μαρκόπουλο από ώρα 15:59.
    8) Επί της οδού Λ. Κατσώνη από Γέφυρα Βρυούλων μέχρι την οδό Περικλέους από ώρα 15:59.
    9) Επί της οδού Ολυμπιονικών στα Γλυκά Νερά στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σπάτα, από ώρα 16:15.

    Β) Δυσχέρεια στην κίνηση των οχημάτων

    Γ) Αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων:

    1) Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Πέτρου Ράλλη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά από ώρα 15:35.
    2) Πειραιώς και Χαμοστέρνας, ρεύμα κυκλοφορία προς Αθήνα από ώρα 15:35.

    Ο «Μπάλλος» προκαλεί προβλήματα στην κίνηση τραμ και ΗΣΑΠ

    Συνεχίζονται τα προβλήματα στην κυκλοφορία του Τραμ εξαιτίας της κακοκαιρίας και αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, διεξάγονται τα εξής δρομολόγια:

    Πικροδάφνη – Κασομούλη
    Τροκαντερό – Κασομούλη
    Τροκαντερό – Πικροδάφνη
    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον ΗΣΑΠ

    Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό). Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία σε όλο το δίκτυο της γραμμής (Κηφισιά-Πειραιάς).

    Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία διεξαγόταν για κάποια ώρα μεταξύ των σταθμών «Ταύρος» – «Πειραιάς» και «Ομόνοια» – «Κηφισιά», λόγω συσσώρευσης υδάτων στον σταθμό «Θησείο».

    Συναγερμός στην Πυροσβεστική

    Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε συναγερμό. Μέχρι τώρα έχει δεχθεί 340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 11 κοπές δέντρων, 23 απεγκλωβισμοί από ασανσέρ, 11 παροχές βοήθειας εγκλωβισμένων σε Ι.Χ.

    Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία «Μπάλλος», ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

    Κλειστά τα σχολεία στην Αττική

    Ενημέρωση για την κακοκαιρία «Μπάλλος» πραγματοποίησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος προειδοποίησε για ένα πολύ δύσκολο διήμερο που είναι μπροστά μας.

    «Έχουμε προλάβει ήδη πολλά περιστατικά, αλλά έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο μήνα. Κανένας εφησυχασμός ούτε από την πολιτεία, ούτε από τους πολίτες» είπε ο υπουργός ξεκινώντας την ενημέρωση. Όπως τόνισε, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των ΕΚΑΒ και της τοπικής αυτοδιοίκησης δρουν συντονισμένα και από κοινού οι δυνάμεις παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται με βασικό στόχο την προστασία της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας και βεβαίως των περιουσιών των πολιτών.

    Αύριο, με απόφαση των Περιφερειαρχών και κατόπιν εισήγησης της Πολιτικής Προστασίας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική, που έχουν πληγεί σφοδρά. Όπως τόνισε ο υπουργός, υπάρχουν ενδείξεις για παρόμοια απόφαση αύριο και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

    Σε Μοσχάτο, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέο Ηράκλειο, Αχαρνές, Ελευσίνα οι αρμόδιοι δήμοι είχαν ήδη ανακοινώσει ότι κλειστά θα είναι σήμερα και αύριο όλα τα σχολεία. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στην Αττική και στην πόλη των Αθηνών από το πρωί της Πέμπτης 14/10.

    Τα μεγαλύτερα ύψη υετού έχουν καταγραφεί σε Πατήσια, Περιστέρι και Αμπελόκηπους όπου σε διάστημα περίπου 7 ωρών έχουν πέσει 120, 120 και 108 χιλιοστά βροχής αντίστοιχα.

    Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή του αθροιστικού υετού στο νομό Αττικής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το μεσημέρι της Πέμπτης 15/10 και σημειώνονται οι περιοχές όπου καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.