Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τι καιρό θα κάνει σήμερα

    Ακόμα μια εφιαλτική νύχτα πέρασαν κάτοικοι σε πάμπολλες περιοχές της χώρας, ειδικότερα στην Βόρεια Ελλάδα, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος», που εδώ και δύο μέρες μας «χτυπάει» ανελέητα.

    Η πρόγνωση της ΕΜΥ δείχνει ότι τα φαινόμενα θα επιμείνουν και σήμερα σε ορισμένες περιοχές. Παράλληλα, επιχείρηση ανεύρεσης δύο ατόμων που χάθηκαν στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί από το πρωί η Πυροσβεστική.

    Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε περίπου στις 6 το πρωί για τον αποπροσανατολισμό δύο ατόμων και στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί 8 πυροσβέστες με μέλη της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας – Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης ΕΜΑΚ.

    Σύμφωνα με το voria.gr, πρόκειται για δύο Ουκρανούς προσκυνητές, που παρά την έντονη κακοκαιρία αποφάσισαν να ανέβουν στο όρος Άθωνα και έχασαν τον προσανατολισμό τους, περίπου στις 5 τα ξημερώματα.

    Τα προβλήματα που προκάλεσε ο «Μπάλλος»

    Τα σοβαρότερα προβλήματα από την κακοκαιρία κατά τη διάρκεια της νύχτας προκλήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Οι όγκοι νερού ανάγκασαν την Τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στο 378ο χιλιόμετρο της Εγνατίας, στο ρεύμα προς Καβάλα. Σύμφωνα με το kavalapost, από τις βροχές πλημμύρισαν σημεία της Ελευθερούπολης, ενώ ακυρώθηκε η βραδινή πτήση της AEGEAN, καθώς το αεροσκάφος δεν μπορούσε να απογειωθεί.

    Στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ολυμπιάδας, σύμφωνα με το halkidikinews.gr, δυο χείμαρροι φούσκωσαν επικίνδυνα. Οι κάτοικοι που βρίσκονταν κοντά στα ρέματα απομακρύνθηκαν και οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Οι Αρχές δημιούργησαν αναχώματα για να μην φτάσουν τα ορμητικά νερά σε κατοικίες.

    Ισχυρές ήταν οι βροχές και στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thestival, μετά από υπερχείλιση ρέματος στο χωριό Ζαγκλιβέρι χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους τέσσερα άτομα και να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.

    Σύμφωνα με το meteo.gr, ισχυρές βροχές εκδηλώθηκαν από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί του Σαββάτου 16/10, κατά κύριο λόγο στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με περισσότερη ποσότητα βροχής να πέφτει στα χωριά Γαβαλού και Αγγελόκαστρο στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ιθάκη.

    Τι καιρό θα κάνει σήμερα

    Αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά αναμένονται το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr. Άνοδος της θερμοκρασίας στο κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και εξασθένηση γενικά της κακοκαιρίας. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

    Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες σταδιακά έως το απόγευμα θα περιοριστούν κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και έως το βράδυ στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές.

    Όπως αναφέρει το meteo.gr, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 19, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στην Στερεά από 12 έως 21, στην Πελοπόννησο από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 21, στις Κυκλάδες από 15 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 22 και στην Κρήτη από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι εκτός των βορείων ηπειρωτικών, η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

    Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.