Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας, εκτίμησε ότι σε περίπου 6 χρόνια θα είναι έξω από τη φυλακή η κατηγορουμένη για την επίθεση με το βιτριόλι, ενώ η Ιωάννα έχει κληθεί να ανεβαίνει καθημερινώς έναν Γολγοθά.

    «Μιλάμε για 15 χρόνια κάθειρξη, τα έχουμε πει, θα εκτίσει τα 3/5, στα 5,5-6 χρόνια θα είναι έξω», ανέφερε στον ANT1  ο κ. Λύτρας μία ημέρα μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα.

    «Νομίζω δεν άφησε καμία αμφιβολία μετά την αγόρευση του ότι πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα. Επιασε όλα τα σημεία αυτής της υπόθεσης, ένα προς ένα τα ανέλυσε και η πρόταση ήταν αυτή που περιμέναμε», είπε ο κ. Λύτρας.

    Ερωτηθείς για την απόφαση της κατηγορουμένης να αποχωρήσει κατά την αγόρευση του και αν αυτή ήταν αντίδραση εκνευρισμού ή δεν άντεχε να ακούει όσα εκείνος καταμαρτυρούσε, ο κ. Λύτρας απάντησε: «Και τα δύο γιατί αυτό που ξεκίνησα να λέω και άκουγε είναι ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη κορίτσια σαν την Ιωάννα και η κατηγορούμενη δεν χρειάζεται στην κοινωνία μας με αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά. Όπως, επίσης, αυτό που της είπα και το είπα μετά είναι ότι η μεγαλύτερη καταδίκη της είναι ότι κατάφερε να κάνει την Ιωάννα σύμβολο δύναμης».

    Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστεί η κατηγορούμενη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αναφερόμενος σε ποταπά και ανήθικα κίνητρα, ζητώντας παράλληλα να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή του κατηγορητηρίου. Η ποινή σε αυτήν την περίπτωση είναι κάθειρξη 15 ετών.