Πίνακας Περιεχομένων
  1. Τι συμβαίνει με την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

  Άλλαξε το πρόγραμμα και οι υποχρεώσεις της βασίλισσας Ελισάβετ λίγες ώρες μετά την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή της και μετά από την ακύρωση μιας επίσκεψης στη Βόρεια Ιρλανδία.

  Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ενημέρωσε ότι η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα COP26, που ήθελε να παρευρεθεί ακράδαντα, έπειτα από σύσταση των γιατρών της.

  «Έπειτα από μια σύσταση που της δόθηκε να ξεκουραστεί, η βασίλισσα θα εκτελεί ήπια καθήκοντα στο κάστρο του Ουίνδσορ. Η μεγαλειότητά της αποφάσισε με λύπη να μην μεταβεί στη Γλασκόβη για να παραστεί στη δεξίωση της COP26 τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου», ανακοίνωσε το παλάτι σε ένα δελτίο τύπου, λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Ελισάβετ χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μία νύχτα στο νοσοκομείο.

  «Η μεγαλειότητά της είναι απογοητευμένη που δεν μπορεί να παραστεί στη δεξίωση, όμως θα απευθυνθεί στους παριστάμενους αντιπροσώπους μέσω ενός βιντεοσκοπημένου βιντεομηνύματος», συμπλήρωσε το παλάτι.

  Μια πηγή από το παλάτι ανέφερε πως η απόφαση να μην παραστεί στην COP26 ελήφθη ως ένα «λογικό μέτρο προφύλαξης», θέλοντας να ενημερώσει τους πάντες εκ των προτέρων. Η 95χρονη παραμένει σε καλή διάθεση και θέλει η COP26 να έχει ένα παραγωγικό αποτέλεσμα.

  Την Τρίτη (26/10), η βασίλισσα Ελισάβετ συναντήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με νέους πρέσβεις στη Βρετανία και πραγματοποίησε τις ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, από το κάστρο του Ουίνσδορ, τον βασικό πλέον τόπο κατοικίας της. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης οι πρεσβευτές της Νότιας Κορέας Γκουν Κιμ και της Ελβετίας Μάρκους Λάιτνερ επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, όπως έγινε γνωστό από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

  Choose your fighter: Στο διάστημα με τον Musk ή στον αγώνα για τον πλανήτη με την Βασιλική οικογένεια

  Τι συμβαίνει με την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

  Αν και το δελτίο τύπου αναφέρει ότι η Βασίλισσα έμεινε μετά από προτροπή του γιατρού της, οι βασιλικοί αξιωματούχοι αναγκάστηκαν να επιβεβαιώσουν ότι είχε στην πραγματικότητα κάνει κάποιες προληπτικές εξετάσεις στο νοσοκομείο την Τετάρτη και διανυκτέρευσε εκεί μετά την ανακοίνωση της εφημερίδας The Sun.

  Το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association ανέφερε ότι η επίσκεψη και η παραμονή στο νοσοκομείο δεν αποκαλύφθηκαν αρχικά, επειδή αναμενόταν να είναι σύντομη, επικαλούμενη την προστασία του απορρήτου. Αν και επέστρεψε στην κατοικία της, η αποκάλυψη αναπόφευκτα δημιούργησε φόβους για την υγεία της και την άσκηση των δημοσίων καθηκόντων της, δεδομένης της προχωρημένης ηλικίας της.

  Το τι συμβαίνει ακριβώς παραμένει θολό, αφού στην συνέχεια έγινε γνωστό πως οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση, να μην παρακολουθεί τηλεόραση αργά το βράδυ και να μειώσει τον αριθμό των γευμάτων που απολαμβάνει με φίλους.

  Να υπενθυμίσουμε ότι απέρριψε το βραβείο που ήθελε να της απονέμει το εβδομαδιαίο περιοδικό The Oldie, για το «Oldie of the Year» που παραλαμβάνει κάθε χρόνο ένας άνθρωπος για το έργο ζωής, που επιλέγει επιτροπή του μέσου.

  Ο ιδιωτικός γραμματέας της Βασίλισσας, Sir Edward Young εξήγησε στον πρόεδρο της επιτροπής του βραβείου, Gyles Brandreth,  «η Αυτού Μεγαλειότης πιστεύει πως είσαι όσων χρόνων νιώθεις και ως εκ τούτου, δεν πιστεύει πως πληροί τις προϋποθέσεις για να μπορεί να αποδεχθεί την τιμή και ελπίζει να βρείτε κάποιον πιο άξιο παραλήπτη» κάτι που μαρτυρά την άρνηση της ηλικίας της και ενδεχομένως της κατάστασής της.