Πίνακας Περιεχομένων
    1. Η αντίδραση της Ιωάννας στα λόγια του Κεχαγιόγλου

    Δεν θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας η Έφη Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης Σάκης Κεχαγιόγλου.

    Στην αγόρευσή του, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ο Σάκης Κεχαγιόγλου επεσήμανε ότι «ο νόμος απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης του. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η εντολέας μου δεν μπορούσε να κάνει και πάρα πολλά πράγματα προς αυτή τη κατεύθυνση.

    Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας. Προέρχεται όμως από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με το μισθό της. Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση δεν θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας».

    Ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε ξανά την συμπάθεια και την συμπόνοια του στην Ιωάννα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» και πρόσθεσε ότι όλοι οφείλουν να ξεχωρίζουν το ρόλο του συνηγόρων υπεράσπισης.

    Η αντίδραση της Ιωάννας στα λόγια του Κεχαγιόγλου

    Η τοποθέτηση αυτή του συνηγόρου υπεράσπισης προκάλεσε την αντίδραση της Ιωάννας, η οποία ψέλλισε κάποια λόγια που δεν ακούστηκαν, ωστόσο ο κ.Κεχαγιόγλου απάντησε: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι μπούλινγκ από κανένα. Σέβομαι το θύμα να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα το ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης».

    Συνεχίζοντας την αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης είπε πως παρότι η 36χρονη κατηγορούμενη έχει χαρακτηριστεί αμετανόητη, εντούτοις έχει ζητήσει επανειλημμένα συγγνώμη για την πράξη της.

    Επιπλέον, ζήτησε από τους δικαστές και τους ενόρκους να μην επηρεάζονται από την κοινή γνώμη και τα δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά να κρίνουν με βάση τη δικογραφία και την ακροαματική διαδικασία.

    Η αγόρευση του κ.Κεχαγιόγλου συνεχίζεται και αναμένεται να επιμείνει στο αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας. Στο δικαστήριο βρίσκεται και η κατηγορούμενη. Όταν ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να εκδώσει την απόφασή του, πιθανότατα εντός της ημέρας.