Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο της Halyna Hutchins, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας Rust, από όπλο που κρατούσε ο πρωταγωνιστής, Alec Baldwin. Κι ενώ μέχρι πρότινος, οι κατηγορίες έπεφταν στην παραγωγή και στα προβλήματα που είχε, ένας εκ των ηθοποιών, ο Ian Hanson, αλλάζει τα δεδομένα και ρίχνει ευθεία βολή στον Baldwin για ανευθύνοτητα.

    Μιλώντας στο TMZ, εξήγησε πως όλα τα μέλη του καστ περνούσαν από έλεγχο τα όπλα τους πριν από κάθε σκηνή, 2 ή και 3 φορές για να σιγουρευτούν ότι ήταν άδεια, σε αντίθεση με τον Baldwin, που δεν το έκανε ποτέ. «Όλοι οι ηθοποιοί, που είναι και πιο έμπειροι από εμένα τσέκαρα όλοι τα όπλα τους. Ο Baldwin ήταν ο μόνος που βασίστηκε στον βοηθό σκηνοθέτη, ο οποίος και τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε σφαίρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ian.

    Στην συνέχεια, εξήγησε πως γενικότερα δεν επικρατούσε ένα κλίμα ασφάλειας στα γυρίσματα της ταινίας, αφού οι ηθοποιοί δεν προστατεύονταν καν σε σκηνές πυροβολισμών.  «Δεν ένιωθα ασφαλής, υπήρχαν τόσα όπλα στο σετ και καμία προστασία για τους ηθοποιούς, παρά μόνο για τον εξοπλισμό», συνέχισε και πρόσθεσε:

    «Στο σετ υπήρχαν περίπου 20 πιστόλια, 2 τουφέκια και η μοναδική προστασία που υπήρχε, είχε τοποθετηθεί γύρω από την κάμερα. Για παράδειγμα, σε μία σκηνή, όπου εγώ δέχομαι πυροβολισμούς και είναι ίσως απειλητική για την ζωή μου, προστατεύεται η κάμερα και όχι εγώ. Εγώ μένω εκτεθειμένος», αναφέρει ο ηθοποιός τονίζοντας επίσης, πως υπήρχαν άνθρωποι και πίσω από τις κάμερες, κατά την διάρκεια της σκηνής του πυροβολισμού, γεγονός που δεν θα έπρεπε να συμβεί.

    Alec Baldwin: Τα πρώτα στοιχεία για την τραγωδία στα γυρίσματα – Τα παράπονα που «καίνε» την παραγωγή

    Παρά τις ανησυχίες του ωστόσο, ο ηθοποιός διάλεξε να μην μιλήσει σε κανέναν, αλλά ούτε και να εκφράσει κάποιο παράπονο, καθώς φοβόταν ότι ίσως να δημιουργούσε πρόβλημα στο σετ. «Ήμουν νέος σε αυτή την δουλειά κι ένιωθα ότι θα με θεωρούσαν πρόβλημα, αν έλεγα το οτιδήποτε», κατέληξε.