Πίνακας Περιεχομένων
    1. Σε ποιες χώρες της Ευρώπης θα γίνει ορατό το Βόρειο Σέλας

    Αν θέλεις να δεις το Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis) τότε δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις πολύ μακριά – τουλάχιστον για σήμερα-. Μια γεωμαγνητική καταιγίδα, που προέκυψε ύστερα από ηλιακή έκλαμψη, το κάνει ορατό στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς και στις ΗΠΑ.

    Η NOAA εξέδωσε ένα G3, δηλαδή μια «ισχυρή» γεωμαγνητική καταιγίδα, για το Σάββατο και την Κυριακή, ενόψει της έκλαμψης που φτάνει στη Γη. Η κλίμακα για τις γεωμαγνητικές καταιγίδες κυμαίνεται από το G1, ή μικρή καταιγίδα, έως το G5, μια ακραία καταιγίδα, άρα είμαστε κάπου στην μέση.

    Ωστόσο, θα μπορούσε να προκαλέσει ανωμαλίες  και ψευδείς συναγερμούς σε ορισμένες υπηρεσίες προστασίας, μαζί με διακοπές ραδιοφώνου υψηλής συχνότητας και απώλεια ραδιοεπικοινωνίας, ενώ θα μας χαρίσει μάλλον ένα υπερθέαμα.

    Η πρόβλεψη του University of Alaska Fairbanks Geophysical Institute Aurora Forecast επισημαίνει ότι αν ο καιρός το επιτρέπει, το Βόρειο Σέλας θα μπορούσε να είναι ορατό από το Πόρτλαντ Όρεγκον έως τη Νέα Υόρκη. Μπορεί επίσης να είναι ορατό στον ορίζοντα μέχρι το Κάρσον Σίτι, στη Νεβάδα, στην Οκλαχόμα Σίτι και στο Ράλεϊ, στη Βόρεια Καρολίνα.

    Σε ποιες χώρες της Ευρώπης θα γίνει ορατό το Βόρειο Σέλας

    Στην Ευρώπη, η πρόβλεψη δείχνει ότι το Βόρειο Σέλας μπορεί να είναι ορατό σε όλη τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, ακόμη και νότια ως τη Σκωτία και την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Μπορεί να φανεί μέχρι το Δουβλίνο της Ιρλανδίας και το Αμβούργο της Γερμανίας.

    Η πρόγνωση τέλος δείχνει από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας έως το Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, μπορεί να γίνει ορατό στον ορίζοντα.