Πίνακας Περιεχομένων
  1. Εκτός ακόμα μιας εκδήλωσης η Βασίλισσα Ελισάβετ

  Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος συνομίλησε με την Βασίλισσα Ελισάβετ αυτή την εβδομάδα, επιβεβαιώνει ότι είναι πολύ καλά στην υγεία της, παρά τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες.

  Έχει υπάρξει ανησυχία σχετικά με την υγεία της 95χρονης βασίλισσας, η οποία είναι η γηραιότερη μονάρχης και με τη μεγαλύτερη θητεία παγκοσμίως, από τότε που ματαίωσε έναν αριθμό προγραμματισμένων επισκέψεών της και πέρασε μια νύχτα σε νοσοκομείο για άγνωστη αιτία.

  Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η βασίλισσα παρέμεινε στο νοσοκομείο εδώ και χρόνια. Ο Τζόνσον δήλωσε σήμερα στο Channel 4 ότι κατά την τελευταία συνομιλία τους την βρήκε σε πολύ καλή φόρμα. «Απλώς πρέπει να ακολουθήσει τη συμβουλή των γιατρών της και να ξεκουραστεί και θεωρώ ότι αυτό είναι το σημαντικό. Νομίζω ότι όλη η χώρα της εύχεται να είναι καλά».

  Η Ελισάβετ ξεκουράζεται στην κατοικία της στο Κάστρο του Ουίνδσορ μετά την μονοήμερη νοσηλεία της πριν από δέκα ημέρες. Τελικά ματαίωσε ένα ταξίδι της στη Βόρεια Ιρλανδία καθώς και την επίσκεψή της στην σύνοδο COP26 για την κλιματική αλλαγή στην Γλασκώβη την ερχόμενη εβδομάδα, όπου ήταν προγραμματισμένο να απευθυνθεί στους παγκόσμιους ηγέτες κατ΄ιδίαν.

  Εκτός ακόμα μιας εκδήλωσης η Βασίλισσα Ελισάβετ

  Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η Ελισάβετ δεν θα παραστεί σε μια σημαντική εκδήλωση στις 13 Νοεμβρίου που θα πραγματοποιήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση του βρετανικού στρατού στο Royal Albert Hall, αλλά αναμένεται να παραστεί στην τελετή μνήμης για τους βετεράνους, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, μια εκδήλωση μεγάλης σημασίας για την ίδια.

  Μια πηγή του παλατιού έχει ανακοινώσει ότι η βασίλισσα έχει καλή διάθεση και ότι έχει καταγράψει σε βίντεο χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες στην COP26, ενώ ξεκουράζεται για προληπτικούς λόγους.