Πίνακας Περιεχομένων
    1. Οι αντιεμβολιαστές απειλούν με σωματική βία τους επιστήμονες και όσους υποστηρίζουν τον εμβολιασμό

    Η κατάσταση με τους αντιεμβολιαστές είναι πλέον εκτός ελέγχου. Το βράδυ του Σαββάτου ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είχε πάει με την παρέα του σε μια ταβέρνα στην Καλαμπάκα. Εκεί είδε ότι το κατάστημα δεν έκανε έλεγχο σε πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κόσμο που καθόταν στους μέσα χώρους και ζήτησε να τηρηθεί ο νόμος. Η αντίδραση του καταστήματος ήταν απαράδεκτη και παράνομη, με τον ιδιοκτήτη να απαντά στον καθηγητή «δεν θα μου πεις εσύ τις θα κάνω στο μαγαζί μου».

    Η κατάσταση κλιμακώθηκε και σε αυτή επίθεση, ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε ότι είναι άδικο ένα μαγαζί πιο πέρα που κάνει έλεγχο να χάνει πελάτες, γιατί έρχονται στην ταβέρνα που δεν ελέγχει και είναι άντρο για αντιεμβολιαστές. Μάλιστα, την αρχική παρατήρηση την έκανε ένας συνάδελφος του κ. Βασιλακόπουλου που ήταν στην παρέα. Ο ιδιοκτήτης και ο γιος του του επιτέθηκαν όχι μόνο λεκτικά, αλλά και σωματικά.

    «Μας ζήτησαν τον λόγο, μας έδιωξαν από την ταβέρνα και μας έσπρωξαν. Στο τέλος με πέταξαν εμένα κάτω, σκίζοντας μου και το πουκάμισο».

    Η δημοσιοποίηση του περιστατικού τοποθέτησε ακόμα πιο κεντρικά στη μήνη των αντιεμβολιαστών τον κ. Βασιλακόπουλο, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι τον παρενοχλούν στα social media και του στέλνουν κατάρες και απειλές.

    Οι αντιεμβολιαστές απειλούν με σωματική βία τους επιστήμονες και όσους υποστηρίζουν τον εμβολιασμό

    «Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger ‘Βασιλακόπουλε ψόφα’… Έχουμε ξεφύγει». Μάλιστα, σκέφτεται σοβαρά να προσλάβει προσωπική ασφάλεια, καθώς τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Στο δελτίο ειδήσεων του MEGA είχε αναφέρει πιο σοκαριστικά πράγματα. «Δέχομαι μηνύματα όπως ”Βασιλακόπουλε ψόφα” και μηνύματα για τη νεκρή μητέρα μου, ενώ με απείλησαν να μου κάψουν και το αυτοκίνητο».

    Σε αυτή την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Βασιλακόπουλος από αντιεμβολιαστές, πήρε θέση η Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού, που με ανακοίνωση της καταδίκασε τη συμπεριφορά από τους αντιεμβολιαστές που διοικούν την εν λόγω ταβέρνα στην Καλαμπάκα.

    «Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής. Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία».

    Αυτό που επιβάλλεται πια, είναι η τιμωρία της ταβέρνας με πρόστιμο και κλείσιμο για κάποιες ημέρες, με στόχο τη συμμόρφωση και όχι η άφεση αμαρτιών που επιχειρείται διά μέσου του δημάρχου της περιοχής, ο οποίος σύμφωνα με το iefimerida τηλεφώνησε στον κ. Βασιλακόπουλο για να απολογηθεί για τον ιδιοκτήτη.