Πίνακας Περιεχομένων
    1. Η γυναίκα του Alec Baldwin θέλησε να τον σταματήσει απ΄αυτές τις δηλώσεις

    Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τον θάνατο της Halyna Hutchins στα γυρίσματα της ταινίας Rust, όπου ο Alec Baldwin φέρεται να έκανε εξάσκηση στο όπλο του λίγο πριν αυτό εκπυρσοκροτήσει και σκοτώσει τη 42χρονη, ενώ τραυμάτισε και τον σκηνοθέτη Joel Souza. Σε αυτό το διάστημα έχουν γραφτεί διάφορες υποθέσεις από ειδικούς σε εκρηκτικούς μηχανισμούς και σε firework props ταινιών, έχουν διαρρεύσει στοιχεία από το σκηνικό και τι συνέβη πριν το μοιραίο, ενώ ο Alec Baldwin έχει αρκεστεί σε 2 tweets για την Hutchins και την οικογένεια της.

    Ο 61χρονος ηθοποιός βρέθηκε στο Βερμόντ με τη σύζυγό του, Hilaria Baldwin, και εκεί τους εντόπισε το BackGrid News, ένα καναδικό μέσο ενημέρωσης, που κατάφερε να πάρει τις πρώτες δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης.

    «Συμβαίνουν τυχαία περιστατικά στα γυρίσματα κατά καιρούς, αλλά τίποτα σαν κι αυτό. Αυτό συμβαίνει μια στο τρισεκατομμύριο. Μια γυναίκα πέθανε. Ήταν φίλη μου. Ήταν φίλη μου. Με το που έφτασα στο Σάντα Φε για τα γυρίσματα, την πήγα για δείπνο. Ήμασταν ένα πολύ καλά εκπαιδευμένο συνεργείο που συμμετείχαμε σε αυτή την ταινία, όταν έγινε αυτό το τραγικό γεγονός» είπε προς τον φωτορεπόρτερ ο Alec Baldwin.

    Για τη σπανιότητα του περιστατικού, επιβεβαιώνεται κι από τα όσα υποστήριξε ο σερίφης που έχει αναλάβει την υπόθεση, ο οποίος στην πρώτη του αναφορά στον τύπο, είχε πει ότι «η βιομηχανία εσχάτως έχει καταφέρει να είναι ασφαλής στη χρήση prop όπλων». Στις δηλώσεις του, ο Alec Baldwin σχολίασε και την χρήση όπλων στις ταινίες και τάχθηκε υπέρ της δραστικής μείωσης τους. Ανέφερε ξανά κιόλας ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον σύζυγο και την οικογένεια της Halyna Hutchins για να τους παρέχει οτιδήποτε χρειαστούν.

    Η γυναίκα του Alec Baldwin θέλησε να τον σταματήσει απ΄αυτές τις δηλώσεις

    Σε όλη τη διάρκεια των δηλώσεων του, η Hilaria βιντεοσκοπούσε με το κινητό όσα έλεγε για να έχει αποδείξεις, καθώς ο Alec Baldwin απαγορεύεται διά νόμου να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με την αστυνομική έρευνα. Μάλιστα, η Hilaria προσπαθούσε να πείσει τον σύζυγό της να σταματήσει να μιλάει, όμως εκείνος της εξήγησε ότι όσο αποφεύγει να μιλάει, τόσο θα τους κυνηγούν οι παπαράτσι, αναφέρει η Guardian.

    Σε κάθε περίπτωση, ο ηθοποιός πρέπει να είναι προσεκτικός, καθώς τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αρκετές κατηγορίες προς το πρόσωπό του, αλλά και συνολικά προς την παραγωγή της ταινίας. Ένας από τους ηθοποιούς τον κατηγόρησε ότι δεν τσέκαρε ποτέ το όπλο του, το οποίο έρχεται σε αντίφαση με την φήμη πως έκανε πρόβα στο pull down, δηλαδή το τράβηγμα του όπλου από τη θήκη. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη του καστ που συμμετείχαν σε σκηνές με χρήση όπλων, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως πριν το δυστύχημα, έκαναν πρόβα σε κονσερβοκούτια για τον στόχο.

    Γι΄αυτό κιόλας από την έρευνα του σερίφη του Σάντα Φε, στο στούντιο γυρισμάτων βρέθηκαν 500 κάλυκες με άσφαιρα, με dummies και, πιθανώς, αρκετοί «ζωντανοί».