Μέσα στο 2021 έχουμε γίνει μάρτυρες 12 υποθέσεων δολοφονίας γυναικών από τους συντρόφους, συζύγους ή πρώην συντρόφους τους. Για πολλούς αυτή η βία που κλιμακώνεται και παίρνει τέτοιες προεκτάσεις, είναι αποτέλεσμα της πίεσης από την πανδημία και την καραντίνα. Σαφώς είναι μια υπεραπλουστευτική ανάλυση και μειώνει τη βασική συνθήκη που είναι η εγκληματική φύση των θυτών, αλλά δεν μπορεί να αγνοηθεί ή να απορριφθεί, αφού σίγουρα κατέχει ένα μερίδιο.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου αποκάλυψε ότι στη διάρκεια της πανδημίας και ιδίως στις καραντίνες, υπήρξαν πάνω από 163 εκατομμύρια αναζητήσεις για βία κατά των γυναικών από άντρες, με όλους να ψάχνουν τρόπο να το κάνουν δίχως να αφήσουν σημάδια ενοχής.

    «Έχουμε μια δεύτερη πανδημία, αυτή της έμφυλης βίας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με σοβαρότητα  γιατί δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν, και η μια τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην άλλη. Mέσα στην πανδημία, αναζητήθηκε 163 εκατ. φορές στο ίντερνετ το “πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς”.

    Η βία έχει μπει μέσα στα σπίτια. Πρέπει να υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον, για  να μπορέσει η μάνα, η σύζυγος, η σύντροφος να στηριχθεί για να εγκαταλείψει το δυνάστη. Δολοφονούνται και αφήνουν πίσω υποχρεώσεις αφήνουν πίσω παιδιά. Πρέπει αυτές οι γυναίκες να υποστηριχτούν από την πολιτεία.

    Δεν υπάρχει σεβασμός και υπομονή στις σχέσεις, πρέπει να βγούμε καλύτεροι από την πανδημία. Να ασχολούμαστε καθημερινά με το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι».