Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τι έκαναν οι δημιουργοί του κρυπτονομίσματος Squid Game

    Η τιμή του κρυπτονομίσματος Squid Game έπεσε δραματικά μέσα σε δευτερόλεπτα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα νομίσματα meme.

    Υπήρξαν πολλές ανησυχίες σχετικά με την επένδυση στο Dogecoin και στο Shiba Inu, επειδή δημιουργήθηκαν ως αστείο στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, το μόνο αστείο είναι εκείνοι που έριξαν χρήματα στο ψηφιακό στοιχείο που βασίζεται στην τηλεοπτική εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση του Netflix.

    Το νόμισμα κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου και σχεδιάστηκε ως κουπόνι πληρωμής για ένα παιχνίδι που βασίζεται στο Squid Game. Μετά από την ακραία απήχηση της σειράς, δεν άργησε ο κόσμος να τρέξει για να αγοράσει το κέρμα, η αξία του οποίου εκτινάχθηκε κατά 310.000 τοις εκατό.

    Το διαδικτυακό παιχνίδι στο οποίο οι χρήστες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα νομίσματά Squid Game επρόκειτο να κυκλοφορήσει αργότερα αυτόν τον μήνα, ωστόσο άρχισαν να εκδίδονται προειδοποιήσεις σχετικά με το ψηφιακό στοιχείο που είναι απατηλό, σύμφωνα με τον Guardian.

    Το Σαββατοκύριακο, η τιμή ανά κέρμα κορυφώθηκε σε λίγο περισσότερο από 2.860 δολάρια αλλά οι επενδυτές παρατήρησαν γρήγορα ότι παρά την δραματική άνοδο της τιμής, δεν κατάφεραν να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

    Στη συνέχεια, οι ερευνητές του διαδικτύου βρήκαν τη λευκή βίβλο του νομίσματος, η οποία προφανώς είχε πολλά γραμματικά λάθη. Ο συναγερμός χτυπούσε για τα καλά.

    Το CoinMarketCap εξέδωσε μια προειδοποίηση στους ανθρώπους πριν από τη συντριβή, λέγοντας: «Έχουμε λάβει πολλές αναφορές ότι ο ιστότοπος και τα κοινωνικά μέσα δεν λειτουργούν πλέον και οι χρήστες δεν μπορούν να πουλήσουν το κρυπτονόμισμα στο Pancakeswap.

    Παρακαλούμε να κάντε το καθήκον σας και να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Αν και είναι σαφώς εμπνευσμένο από την ομώνυμη εκπομπή του Netflix, δεν συνδέεται με το επίσημο IP».

    Τι έκαναν οι δημιουργοί του κρυπτονομίσματος Squid Game

    Η Gizmodo είπε ότι ο ιστότοπος του νομίσματος και οι λογαριασμοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φαίνονταν επίσης δόλιοι. Πριν κάποιος προλάβει να κάνει κάτι, το νόμισμα έπεσε κατακόρυφα. Η τιμή κυριολεκτικά έπεσε από 2.862 $ σε λιγότερο από $ 1 σε δευτερόλεπτα.

    Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν επενδύσει στο νέο κρυπτονόμισμα με την φρούδα ελπίδα ότι θα γινόταν το ίδιο με το Bitcoin και τα υπόλοιπα meme crypto. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό που συνέβη είναι γνωστό ως «rug pull», όπου οι δημιουργοί τραβούν το χαλί από κάτω από τους επενδυτές όταν βλέπουν ένα πρόβλημα και τρέχουν με τα χρήματα. Υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια από το project.

    Αν πρόκειται να αγοράσετε κρυπτονομίσματα, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε δεν είναι απαραίτητα η τιμή. Πρώτα, υπολογίστε αν μπορείτε να πουλήσετε το νόμισμα αφού το αγοράσετε.

    Αν δεν μπορείτε να πουλήσετε, όπως οι άνθρωποι που επένδυσαν στο SQUID δεν έχει σημασία πόσο υψηλή είναι η τιμή, καθώς πρόκειται πιθανόν για απάτη.