Ημέρες μετά τον άδικο χαμό της Halyna Hutchins, στα γυρίσματα της ταινίας Rust, οι Los Angeles Times δημοσίευσαν τα τελευταία της λόγια. Το όπλο που κρατούσε ο Alec Baldwin, ο οποίος προετοιμαζόταν για μια σκηνή ανταλλαγής πυροβολισμών μέσα σε μία εκκλησία, φροντίζοντας πως η κάμερα θα είχε τις σωστές γωνίες λήψεις, χωρίς να έχει ελεγχθεί, σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας.

    Alec Baldwin: «Η Halyna ήταν φίλη μου» – Όσα είπε στην πρώτη συνέντευξη μετά το δυστύχημα

    «Αυτό δεν ήταν καλό. Αυτό δεν ήταν καθόλου καλό», φαίνεται να ήταν τα τελευταία λόγια της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins, μετά τον πυροβολισμό της. O πρωταγωνιστής και παραγωγός της ταινίας λίγα δευτερόλεπτα πριν, έπιασε το όπλο και είπε: «Επομένως, υποθέτω πως θα το βγάλω, θα το τραβήξω και θα κάνει ‘Μπανγκ’». Ωστόσο, είχε μία πραγματική σφαίρα, η οποία ήταν κι αυτή που βρήκε την Hutchins, η οποία παραπάτησε προς τα πίσω, πέφτοντας στον επικεφαλής ηλεκτρολόγου στο σετ καθώς το αίμα έτρεχε από το στήθος της.

    Στο μεταξύ, o Joel Souza, που χτυπήθηκε εξίσου στον ώμο από την ίδια σφαίρα, έπεσε στο έδαφος και φώναζε: «Τι ήταν αυτό; Αυτό καίει». Σε στιγμή αλλαφροσύνης, ο Alec έλεγε επανειλημμένα «Τι στο διάολο έγινε;», ενώ τα μέλη της παραγωγής έσπευσαν κατευθείαν στην Hutchins. Ένας από αυτούς, ένας χειριστής μπουμ, την κοίταξε στα μάτια και είπε: «Όχι, αυτό ήταν καλό» αναφέρουν οι LA Times. «Όχι, αυτό δεν ήταν καλό. Αυτό δεν ήταν καθόλου καλό» απάντησε η κινηματογραφίστρια.

    Όσον αφορά πάντως το μοιραίο περιστατικό, που σημειώθηκε στις 21 Οκτωβρίου στη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό, η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη, με την παραγωγή της ταινίας να έχει σταματήσει.