Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τι συμβαίνει τελικά με τον Ερντογάν

    Η κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, με ολοένα και περισσότερα βίντεο στα οποία φαίνεται «αδύναμος» να κάνουν την εμφάνισή τους. Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν και αναρωτιούνται κατά πόσο είναι ικανός να ηγηθεί της Τουρκίας.

    Σε ένα πρόσφατο βίντεο ο Τούρκος πρόεδρος διακρίνεται κατά την αποχώρησή του από τελετή στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπου δέχθηκε όρθιος τις ευχές από τους πρεσβευτές διαφόρων χωρών για την προεδρία, να σέρνει τα πόδια του, μπροστά στις κάμερες.

    Τον περασμένο Ιούλιο ο φακός τον κατέγραψε να κλείνει κατά διαστήματα τα μάτια του και να κοντεύει να κοιμηθεί στη διάρκεια μηνύματος με αφορμή μουσουλμανική θρησκευτική εορτή. Έναν μήνα νωρίτερα, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, είχε υποδεχθεί τον Τούρκο ομόλογο και σύμμαχό του με επίσημη τελετή και η ασταθής πορεία του Ερντογάν μπροστά στο τιμητικό απόσπασμα είχε σχολιαστεί.

    Τον Φεβρουάριο ένα άλλο βίντεο τον έδειχνε να κατεβαίνει σκαλιά υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του, Εμινέ, και έναν συνεργάτη του, μετά το τέλος του συνεδρίου του κόμματός του στην Κωνσταντινούπολη.

    Τι συμβαίνει τελικά με τον Ερντογάν

    Δημοσίευμα του Nordic Monitor έχει υποστηρίξει ότι ο Ερντογάν πάσχει από καρκίνο και επιληψία, ενώ το Foreign Policy σχολίασε πριν από έναν μήνα ότι  «μπορεί να είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας», μετά το περιβόητο άρθρο του αυτοεξόριστου στη Γερμανία Τούρκου δημοσιογράφου, Τζαν Ντουντάρ, που είχε γράψει περί τα μέσα Σεπτεμβρίου ότι πλησιάζει το τέλος της κυριαρχίας του Τούρκου προέδρου.

    Τα περιστατικά ξύπνησαν μνήμες, με τουρκικά μέσα να υπενθυμίζουν ότι ο Ερντογάν είχε ζητήσει τον Μάιο του 2002, πριν ανέλθει για πρώτη φορά στην εξουσία, την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ, που έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον και τη νευρομυϊκή ασθένεια myasthenia gravis, και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

    Ο τούρκος πρόεδρος δέχθηκε επίθεση από την επικεφαλής του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, όταν εκείνος εμφανίστηκε να παίζει μπάσκετ και να δίνει συμβουλές για το πόσο η φυσική κατάσταση συμβάλει στην διατήρηση της κατάστασης υγείας. Η Ακσενέρ η  του επισήμανε ότι έχει πρόβλημα άνοιας και τον προέτρεψε να παίρνει βιταμίνες και να λύνει sudoku.