Πίνακας Περιεχομένων
    1. Έρχονται και άλλα πολυτελή κτήρια στη Γλυφάδα

    H αθηναϊκή ριβιέρα αναβαθμίζεται και έχει ήδη να επιδείξει μερικά αξιοζήλευτα μέρη. Έχουμε και λέμε λοιπόν…Έχει τον Αστέρα Βουλιαγμένης με το 4 Seasons, τον Αστέρα Γλυφάδας, την αναμορφωμένη Μαρίνα Αλίμου και σε 2 χρόνια το αργότερο θα μετρά ακόμα ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα στην περιοχή του Καβουρίου.

    Ένα οικόπεδο 1.000 τετραγωνικών μέτρων, αγοράστηκε από τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Μανσούρ Αμέρ, και έχει ξεκινήσει εδώ και η δημιουργία μιας σύγχρονης πολυκατοικίας ενεργειακής κλάσης Α+ στην Ωκεανίδα στο Καβούρι, όπου κάθε διαμέρισμα θα αγοράζεται με 30.000 ευρώ ανά τετραγωνικό.

    Τα διαμερίσματα θα είναι πάνω από 150 τετραγωνικά, οπότε αν θέλει κανείς να αγοράσει ένα διαμέρισμα θα πρέπει να «σκάσει» το λιγότερο 4.5 εκατομμύρια. Συγκεκριμένα, ο 1ος όροφος των 120 τ.μ. πωλείται 3.600.000 ευρώ, ο δεύτερος όροφος των 180 τ.μ. 5.400.000 ευρώ, ενώ ο τέταρτος στην τιμή των 9.900.000 ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr.

    Η σχεδίαση από τον αρχιτέκτονα Παύλο Χατζηαγγελίδη και το 314 Architecture Studio έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει ένα οικιστικό κόσμημα στο εγγύς με το σχήμα του κτηρίου να μοιάζει με κρουαζιερόπλοιο, που όμως θα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα υπόλοιπα κτήρια της περιοχής. Η κατασκευή βρίσκεται στη φάση έκδοσης της οικοδομικής άδειας, άρα στα τέλη του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί. Παρότι ακόμα είναι στα σκαριά, ο τρίτος όροφος έχει πωληθεί ήδη σε κάποιον.

    Έρχονται και άλλα πολυτελή κτήρια στη Γλυφάδα

    Υπάρχουν κι άλλα σημεία από τη Γλυφάδα και πιο κάτω, όπου εντυπωσιακά διαμερίσματα θα αντικαταστήσουν παλιά κτήρια. Στη Διαδόχου Παύλου έχουν πωληθεί τρία οικόπεδα. Εκεί υψώθηκαν μοντέρνα κτήρια με πισίνες και ευμάρεια χώρου.

    Στην περιοχή του γκολφ στη Γλυφάδα, πωλήθηκε οικόπεδο 1.600 τ.μ., όπου σήμερα στεγάζονται διαμερίσματα 150 τετραγωνικών και άνω, με τιμή τετραγωνικού στα 10.000 ευρώ. Ο Βαλμπουενά του Ολυμπιακού αγόρασε έναντι 2.5 εκατομμυρίων ευρώ σπίτι εκεί, σύμφωνα με όσα ακούγονται. Επίσης, η Ελένη Φουρέιρα και ο Μποτία φέρονται να αγόρασαν σπίτι 600 τ.μ στη Βάρη με πισίνα για 1.7 εκατομμύρια ευρώ.

    Η περιοχή αναμένεται να γίνει πόλος έλξης πολλών αστέρων. Ωστόσο η τιμή των 10.000 ευρώ ανά τετραγωνικό φαίνεται πως θα επικρατήσει στην περιοχή της Γλυφάδας μέσα στα επόμενα χρόνια, οπότε οι τιμές αναμένονται των ακινήτων να εκτοξευθούν. Από την άλλη, η αναμόρφωση στην αθηναϊκή ριβιέρα και η επένδυση στο Ελληνικό, θα ευνοήσει όσους έχουν σπίτι εκεί, αφού θα υπάρχουν μεγάλες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης.

    Photo: 314 Architecture Studio