Η μάχη των έξι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει ξεκινήσει και σύμφωνα με την έρευνα της GPO για ΤΑ ΝΕΑ, ο Ανδρέας Λοβέρδος διατηρεί προς το παρόν προβάδισμα. Αναφορικά με τα ποσοστά, αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος της εκλογικής διαδικασίας χωρίς ωστόσο να μπορεί να εξαχθεί συμπέρασμα για το ποιοι δύο από τους τρεις πρώτους θα είναι αυτοί που θα δώσουν την τελική μάχη.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η έρευνα της εταιρείας που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Τα Νέα, προβάδισμα προς το παρόν φαίνεται να έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος. ο οποίος μάλιστα ξεκινά από πλεονεκτική θέση τόσο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής όσο και ανάμεσα στους πολίτες που προτίθενται να ψηφίσουν στην εσωκομματική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου.

  Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης, με την έρευνα να δείχνει πως οι διαφορές είναι τόσο μικρές που καθιστά αβέβαιο ποιοι θα αποτελέσουν την τελική δυάδα.

  Ακολουθούν οι Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος, και Χάρης Καστανίδης οι οποίοι συγκεντρώνοντας μονοψήφια ποσοστά, είναι πιθανόν να αποτελέσουν ρυθμιστές της διαδικασίας με την στάση που θα κρατήσουν σε περίπτωση που δεν περάσουν στον δεύτερο γύρο.

  Ειδικότερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγράφει ποσοστό 28,8% (27,2% στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ), ο Γιώργος Παπανδρέου 25,2% (25,8%), ο Νίκος Ανδρουλάκης 24,7% (25,4%), ο Παύλος Χρηστίδης 6,2% (6,2%), ο Παύλος Γερουλάνος 4,3% (4,3%) και ο Χάρης Καστανίδης 4,1% (3,7%).

  Από αυτούς, ο Ανδρέας Λοβέρδος, καταγράφει καλύτερη εικόνα και στην προοπτική που μπορεί να προσδώσει στο Κίνημα Αλλαγής, μέσα από αύξηση της εκλογικής δύναμης του κόμματος. Συγκεκριμένα όπως αποτυπώνει η δημοσκόπηση συγκεντρώνει το 30,4% των πολιτών που προτίθενται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές και οι οποίοι κρίνουν πως θα αυξήσει τα ποσοστά των κομμάτων. Ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου με 25,6%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 20%, ο Παύλος Χρηστίδης με 4,3%, ο Παύλος Γερουλάνος με 4% και ο Χάρης Καστανίδης με 3,7%.

  Όσον αφορά στην καταλληλότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μεταξύ των πολιτών που προτίθενται πως θα ψηφίσουν, προηγείται με 32,4% και ακολουθούν, Παπανδρέου με 24,6%, Ανδρουλάκης με 23,9%, Χρηστίδης με 5,3%, Γερουλάνος με 4% και Καστανίδης με 3,9%. Από την άλλη, ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ προβάδισμα διατηρεί και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος με 30,2% έναντι των Παπανδρέου με 27,1%, Ανδρουλάκη με 24,5%, Χρηστίδη με 5,4%, Γερουλάνου με 3,9% και Καστανίδη με 3,5%.

  Την ίδια ώρα θετικές γνώμες σε ποσοστό 82,5% συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος 80,1% και οι Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος και Παπανδρέου με 63,3%, 60,9% 57,6% και 53,1% αντίστοιχα.