Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τι συμβαίνει με την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

    Η Βασίλισσα Ελισάβετ για ακόμη μια φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναγκάζεται να ακυρώσει μια δημόσια εμφάνισή της, λόγω προβλήματος στην μέση της.

    Η 95χρονη βασίλισσα έχει υποχρεωθεί τον τελευταίο καιρό να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της έπειτα από σύσταση των γιατρών, είχε ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει σήμερα στην κυριακάτικη Λειτουργία της Ημέρας Μνήμης στο Κενοτάφιο του Λονδίνου.

    Το Παλάτι του Μπάκινγχαμ ανακοίνωσε πως η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι «απογοητευμένη που θα χάσει την τελετή». Σύμφωνα με την Daily Mail, η τελετή αυτή θα ήταν η πρώτη συμμετοχή της βασίλισσας σε επίσημη δημόσια εκδήλωση από τότε που οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί ύστερα από τη νοσηλεία της για ένα βράδυ σε νοσοκομείο του Λονδίνου το περασμένο μήνα.

    Η είδηση ότι η βασίλισσα δεν θα παρευρεθεί στην τελετή για την Ημέρα Μνήμης στο κεντρικό Λονδίνο, κάτι που η ίδια θεωρεί μια από τις σημαντικότερες υποχρεώσεις της χρονιάς, έχει φουσκώσει τις ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της.

    Η ανακοίνωση του Παλατιού αναφέρει: «Η βασίλισσα, έχοντας ένα τράβηγμα στην πλάτη, αποφάσισε το πρωί με μεγάλη λύπη ότι δε θα μπορέσει να παραστεί στη σημερινή Τελετή της Κυριακής Μνήμης στο Κενοτάφιο. Η Αυτής Μεγαλειότης είναι απογοητευμένη που θα χάσει την τελετή».

    Στεφάνι εκ μέρους της βασίλισσας θα καταθέσει στο Κενοτάφιο ο διάδοχος Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος. Θα τον συνοδεύουν η σύζυγός του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, καθώς και ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον. Η βασίλισσα ελπίζει να φέρει εις πέρας τα προγραμματισμένα ελαφριά καθήκοντά της αυτή την εβδομάδα.

    Τι συμβαίνει με την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

    Το τράβηγμα που υπέστη η βασίλισσα στην πλάτη της, σύμφωνα με πηγή, δεν σχετίζεται με τα προβλήματα υγείας, τα οποία δεν έχουν διευκρινιστεί και εξαιτίας των οποίων νοσηλεύθηκε.

    Η πηγή δήλωσε ότι πρόκειται για μια απίστευτα ατυχή σύμπτωση. Πρόσθεσε ότι η βασίλισσα ελπίζει να συνεχίσει να εκτελέσει τα καθήκοντά της, όπως έχουν προγραμματιστεί, την επόμενη εβδομάδα.

    Προηγουμένως είχε ακυρώσει δύο ταξίδια, ένα στη Βόρεια Ιρλανδία και ένα στην COP26, τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Γλασκόβη, κατόπιν εντολής των γιατρών της, ωστόσο ο Boris Johnson διαβεβαίωσε ότι είναι σε πολύ κατάσταση η υγεία της βασίλισσας.