Πίνακας Περιεχομένων
    1. Η Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών ζητούν να διερευνηθεί η καταγγελία της Peng

    Συγκλονισμένη είναι η διεθνής κοινότητα του τένις μετά από την εξαφάνιση της Κινέζας πρωταθλήτριας του τένις, Shuai Peng, αφότου δηλαδή κατήγγειλε τον βιασμό της από ένα πρώην κορυφαίο ηγετικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της πατρίδας της.

    Στα social media το hashtag #WhereIsPengShuai έχει γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα καθώς οι ανησυχίες και οι φόβοι φουντώνουν. Η Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών απηύθυνε έκκληση για διερεύνηση της εξαφάνισης της 35χρονης Κινέζας πρωταθλήτριας, που είχε φθάσει το 2011 στο Νο 14 της παγκόσμιας κατάταξης.

    Πολλοί είναι οι συμπαίκτες της που αναστατώθηκαν από την είδηση. «Ναι, αυτές οι κατηγορίες είναι πολύ ανησυχητικές. Γνωρίζω την Peng από τα 14 της, όλοι θα πρέπει να ανησυχούμε, είναι σοβαρό. Που είναι; Είναι ασφαλής; Κάθε πληροφορία θα ήταν ευπρόσδεκτη», σχολίασε στο λογαριασμό της στο Twitter, η Αμερικανίδα πρώην πρωταθλήτρια του τένις, Chris Evert.

    H Γαλλίδα, Alize Cornet τόνισε ότι δεν πρέπει «να σιωπήσουμε», ενώ ο Βρετανός Liam Broady, νούμερο 127 της παγκόσμιας κατάταξης, χρησιμοποιώντας το hashtag για να γράφει: «Αδυνατώ να πιστέψω ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα τον 21ο αι.».

    «Δεν είναι μόνον πρόβλημα για την Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών. Μας αφοράς όλους», σχολίασε από την πλευρά του ο Nicolas Maht, πρώην νούμερο ένα στο διπλό του τένις.

    Η Peng κατήγγειλε ότι πριν από τρία χρόνια είχε αναγκαστική σεξουαλική επαφή με τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Ζhang Gaoli, στο σπίτι του πολιτικού, που βρίσκεται στην πόλη Τιαντζίν. Μάλιστα είχε αναφέρει στην ανάρτησή της ότι είχε κάνει σεξ μαζί του και πριν από επτά χρόνια και είχε αρχίσει να τον ερωτεύεται.

    «Δεν μπορούσα να περιγράψω πόσο αηδιασμένη ήμουν και πόσες φορές αναρωτήθηκα αν είμαι ακόμα άνθρωπος; Νιώθω σαν ένα πτώμα που περπατά», έγραψε η Peng.

    Η ανάρτηση της, που στην ουσία ήταν μια ανοιχτή επιστολή προς τον Zhang, κατέβηκε μετά περίπου μιάμιση ώρα αργότερα από την κινεζική λογοκρισία. Ανέφερε επίσης ότι δεν μπορούσε να προσκομίσει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς της.

    Ο κρατικός μηχανισμός παρενέβη μετά από τον χαμό που προκάλεσε η ανάρτηση, με τις αναζητήσεις τόσο για την Peng, όσο και για τον Zhang στο Weibo να έχουν αποκλειστεί και στη μηχανή αναζήτησης Baidu.

    Ο 75χρονος Zhang υπηρέτησε στην επταμελή Μόνιμη Επιτροπή Πολιτικού Γραφείου του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος – το ανώτατο ηγετικό όργανο της χώρας – από το 2012 έως το 2017 κατά την πρώτη θητεία του Κινέζου ηγέτη Xi Jinping στην εξουσία. Αποσύρθηκε από αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το 2018.

    Η Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών ζητούν να διερευνηθεί η καταγγελία της Peng

    Η Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα επιδιώξει «πλήρη, δίκαιη και διάφανη έρευνα για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής επίθεσης κατά του πρώην ηγετικού στελέχους της Κίνας». «Τα πρόσφατα γεγονότα στην Κίνα αναφορικά με την παίκτρια του WTA, Shuai Peng προκαλούν βαθιά ανησυχία», δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WTA Tour, Steve Simon. «Η Shuai Peng και όλες οι γυναίκες πρέπει να ακούγονται, όχι να λογοκρίνονται.

    Η κατηγορία της για τη συμπεριφορά πρώην ηγετικού στελέχους της Κίνας για σεξουαλική επίθεση πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη σοβαρότητα. Σε όλες τις κοινωνίες τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να ερευνώνται, κι όχι να γίνονται ανεκτές ή να τις αγνοούν οι Αρχές», πρόσθεσε.