Πίνακας Περιεχομένων
  1. Τα εξαίρετα έργα τέχνης που βγήκαν στη δημοπρασία του Sotheby’s

  Πίνακες και γλυπτά διάσημων καλλιτεχνών, όπως του Andy Warhol και του Jackson Pollock, πουλήθηκαν σε δημοπρασία στο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη για περισσότερα από 676 εκατομμύρια δολάρια.

  Τα 35 κομμάτια του 20ου και του 21ου αιώνα ανήκαν στον μεγιστάνα των ακινήτων Harry Macklowe και στην πρώην σύζυγό του Linda. Αναγκάστηκαν να πουλήσουν τη συλλογή, που περιείχε έργα που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1940 έως έργα ζωγραφισμένα πριν από λιγότερο από μια δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων αριστουργημάτων από τους Alberto Giacometti, Mark Rothko, Cy Twombly και Andy Warhol και να μοιράσουν τα έσοδα κατά τη διάρκεια της δίκης διαζυγίου του 2018.

  Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο πέρυσι μετά από 59 χρόνια γάμου και επειδή δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία για την αξία των έργων τέχνης που είχαν στην κατοχή τους, ένας δικαστής διόρισε έναν διαχειριστή που επέβλεπε την πώληση των αντικειμένων.

  Η συλλογή εκτιμήθηκε ότι αξίζει 400 εκατομμύρια δολάρια και είχε περάσει από διάφορες τοποθεσίες, όπως η Ταϊπέι, το Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι και το Λονδίνο πριν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη.

  Τα εξαίρετα έργα τέχνης που βγήκαν στη δημοπρασία του Sotheby’s

  Πρόκειται να δημοπρατηθούν άλλα 35 έργα τέχνης τον επόμενο χρόνο. Στα αντικείμενα που πωλήθηκαν υπήρχε το «No 7», ένας πίνακας του Mark Rothko που πωλήθηκε για 82,5 εκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας τη δεύτερη υψηλότερη τιμή που «χτύπησε» ποτέ κομμάτι του καλλιτέχνη.

  Δεν έγινε γνωστό ποιος είναι ο αγοραστής, ωστόσο υπήρξαν αρκετά υψηλές προσφορές και έντονο ενδιαφέρον από πελάτες από την Ασία. Το «Number 17, 1951», ένα κομμάτι του Jackson Pollock, έφτασε τα 61,2 εκατομμύρια δολάρια.

  To εμβληματικό έργο «Nine Marilyn’s» του Andy Warhol, που δημιουργήθηκε λίγο μετά τον θάνατο της Marilyn Monroe, άγγιξε τα 48,5 εκατομμύρια δολάρια.

  Ο έμπορος έργων τέχνης Andrew Fabricant είπε στους New York Times ότι η Linda Macklowe ήταν η κύρια συλλέκτης και ότι της είχε πουλήσει πολλά κομμάτια που βγήκαν σε δημοπρασία.

  Το Untitled XXXIII από το 1977 περικλείει την πλήρη δύναμη της αφηρημένης γλώσσας του Willem de Kooning. Εκτελέστηκε σε μια κρίσιμη στιγμή της καριέρας του, όταν ο καλλιτέχνης είχε εγκαταλείψει το Manhattan για το Springs του Long Island, και στο έργο φτάνει στην επίσημη κορύφωσή του με την πλούσια χρωματική παλέτα και την εκπληκτική παραλλαγή του εξπρεσιονιστικού τρόπου που χρησιμοποιεί το πινέλο. Για όλα αυτά πουλήθηκε για 24,4 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό υπερδιπλάσιο της εκτίμησης των 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys)