Πίνακας Περιεχομένων
  1. Ολόκληρη η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή:

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Good Morning Britain, του τηλεοπτικού δικτύου ITV, και καταπώς φάνηκε, κέρδισε την… καρδιά των Βρετανών. Αρχικά, να πούμε πως ο πρωθυπουργός μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δούμε το μοντέλο της Αυστρίας στους ανεμβολίαστους. Ένα καθολικό lockdown δηλαδή. Αυτά τα σοβαρά, πάμε τώρα στα πιο ανάλαφρα.

  Μέτρα για τους ανεμβολίαστους στο 4ο κύμα – Μάσκα παντού για όλους και τηλεργασία ξανά

  Διότι το κύμα αγάπης των Βρετανών πολιτών στο Twitter, με την εμφάνιση του Μητσοτάκη, ποιος το περίμενε; Σίγουρα όχι εμείς. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχτηκε κολακευτικά σχόλια στο κοινωνικό δίκτυο, αλλά και το κανάλι αντίστοιχα δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα τηλεθεατών.

  «Μπορούμε να έχουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό, αντί για τον δικό μας;», «Αυτόν θέλουμε για πρωθυπουργό. Τι έξυπνος, σκεπτόμενος και λογικός άνθρωπος», «Ο Έλληνας πρωθυπουργός με κέρδισε. Μιλάει καθαρά, με ακρίβεια», «Ωραίος άνθρωπος μου φαίνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός», ήταν μόνον μερικά από τα μηνύματα που διάβασαν στον αέρα της εκπομπής.«Απ’ ό,τι φαίνεται θα τον ψηφίζαμε όλοι».

  Μάλιστα μια από τις παρουσιάστριες είπε συγκρίνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη προφανώς με τον Boris Johnson: «Είναι ωραίο να ακούς κάποιον να λέει πράγματα που βγάζουν νόημα. Αφήστε που ήρθε εδώ! Ήταν εδώ! Και μας έδωσε συνέντευξη». Το ακόμα πιο παράδοξο, είναι πως οι Βρετανοί αστειεύτηκαν ζητώντας να ανταλλάξουμε πρωθυπουργούς, αντί για τα μάρμαρα.

  Ασχολίαστο όλο αυτό δεν έμεινε και από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έγραψε πως «η συμπάθεια και η εκτίμηση που προκάλεσε αντανακλά σε όλους μας και στο αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών». Ο ίδιος με ανάρτηση που έκανε χαρακτηρίζει «πραγματικά απίστευτο αυτό που πέτυχε χθες ο Πρωθυπουργούς της Ελλάδος μας» και κλείνει το σύντομο κείμενό του με την λέξη «υπερηφάνεια».

  Ολόκληρη η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή: