Πίνακας Περιεχομένων
    1. Η Apple Music μετέδωσε ζωντανά το Astroworld

    Νέα μήνυση κατέθεσε δικηγόρος στο Houston, ο οποίος εκπροσωπεί περισσότερους από 125 συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ Astroworld και ζητά αποζημίωση άνω των 750.000.000 δολαρίων. Η αγωγή κατονομάζει τους Travis Scott, Drake, Apple Music και άλλους ως κατηγορούμενους.

    Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο Harris από τον Tony Buzbee ανέφερε ότι οι θάνατοι δέκα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ένα 9χρονο αγόρι, κατά τη διάρκεια και μετά τη συναυλία ήταν αδικαιολόγητοι και παράλογοι. Ο Buzbee ανέφερε σε δήλωση στο Insider ότι η εταιρεία του «προτίθεται να καταθέσει άλλη μήνυση τις επόμενες ημέρες με άλλους 100 κατονομαζόμενους ενάγοντες».

    Πολλοί που βρέθηκαν στο κοινό κατήγγειλαν το φεστιβάλ και τον Travis Scott για πρόκληση πανικού, την ώρα που η κατάσταση ήταν ήδη χαοτική. Κάποιοι λιποθύμησαν μη μπορώντας να αναπνεύσουν και ποδοπατήθηκαν βάναυσα.

    Στους ενάγοντες περιλαμβάνεται η οικογένεια του Axel Acosta, ενός 21χρονου που πέθανε στη συναυλία. «Ο Axel αγαπούσε και λάτρευε τον Τravis Scott ​​και τους άλλους τραγουδιστές στο Astroworld, αλλά το συναίσθημα δεν ήταν αμοιβαίο. Σίγουρα, ούτε ο Scott ​​ούτε οι  συνεργάτες του, οι streaming πλατφόρμες, οι δισκογραφικές εταιρείες, οι χειριστές, το περιβάλλον, οι μάνατζερ, κι οι διοργανωτές ή χορηγοί νοιάστηκαν αρκετά για τον Axel Acosta και τους άλλους παρευρισκόμενους ώστε να κάνουν μια ελάχιστη προσπάθεια για να τους κρατήσουν ασφαλείς», γράφει ο Buzbee.

    Η Apple Music μετέδωσε ζωντανά το Astroworld

    Η μήνυση, η οποία ζητά αποζημίωση άνω των 750.000.000 δολαρίων για ψυχική και σωματική δυσφορία, περιλαμβάνει τους Scott, Drake, Apple Music, Scoremore, Live Nation, καθώς και την υπηρεσία ιατρικού προσωπικού ParaDocs στη μακρά λίστα των κατηγορουμένων, ισχυριζόμενοι ότι όλοι είχαν ευθύνη για «βαριά αμέλεια» και για κακή διαχείριση.

    Η Apple Music μετέδωσε ζωντανά το Astroworld, και ο δικηγόρος παραπέμπει λόγια του Travis Scott από προηγούμενες συναυλίες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και περιστατικά βίας, υποστηρίζοντας ότι η Apple Music θα έπρεπε να γνωρίζει ότι μπορεί να υπάρχουν πιθανά προβλήματα ασφάλειας πριν την live μετάδοση.

    «Η Apple γνώριζε ότι ο Webster (Travis Scott) είχε ενθαρρύνει τους θεατές να πηδήξουν από τα κάγκελα και την σκηνή, με έναν να πέφτει και να παραλύει» έγραψε στην αγωγή ο Buzzbee. «Η Apple γνώριζε καλά την ιστορία του Live Nation για αλόγιστη περιφρόνηση προς τους θεατές της συναυλίας. Δεν μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη μιας αποκλειστικής συνεργασίας χωρίς να μοιράζεται την ευθύνη».

    Ο Drake κατονομάζεται επίσης ως κατηγορούμενος επειδή ερμήνευσε στο πλευρό του Scott ​​για περισσότερο από 30 λεπτά αφότου το αστυνομικό τμήμα του Houston σταμάτησε την συναυλία, λόγω μαζικών απωλειών.

    Το Live Nation έχει ιστορικό παράβλεψης των μέτρων ασφαλείας του κοινού, αφού στην μήνυση αναφέρει την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας που σκότωσε 22 άτομα σε συναυλία της Ariana Grande το 2017 στο Μάντσεστερ, τη μαζική επίθεση σε ένα φεστιβάλ country μουσικής το 2017 στο Λας Βέγκας που σκότωσε 60 ανθρώπους, και την τρομοκρατική επίθεση του 2015 στην αίθουσα συναυλιών Bataclan στο Παρίσι όπου σκοτώθηκαν 89 άνθρωποι.

    Όσον αφορά τον Scott, η μήνυση λέει ότι «η οικογένεια Acosta θα προτιμούσε να είχε ξοδέψει δικά του χρήματα για τον σωστό προγραμματισμό, την επαρκή ασφάλεια και το ιατρικό προσωπικό πριν από τη συναυλία, αντί να δηλώσει δημόσια ότι θα πλήρωνε για τις κηδείες εκείνων που σκοτώθηκαν. Οι προσπάθειες του, ανεξάρτητα από την ανειλικρίνειά τους, είναι πολύ λίγες και είναι ήδη πολύ αργά».