Πίνακας Περιεχομένων
    1. Αναγκάζεται να φύγει, αλλά θα επιστρέψει η Ingeborg Beugel

    40 χρόνια ζει στην Ελλάδα και την Ύδρα η Ingeborg Beugel και αρκούσε μια ερώτηση της για να πυροδοτήσει αντιδράσεις που την εξαναγκάζουν σε φυγή από τη χώρα. Η ερώτηση που απηύθυνε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα και η σκληρή απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, ξεσήκωσαν κύμα αντιδράσεων από εμφανώς ακροδεξιά στοιχεία που της επιτέθηκαν πρώτα διαδικτυακά, με απειλές και χυδαίο υβρεολόγιο και στη συνέχεια διά ζώσης.

    Όπως καταγγέλει η Ingeborg Beugel, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο και του δημάρχου Ύδρας, άγνωστος άντρας την προσέγγισε ως ένα σημείο και της πέταξε πέτρα στο κεφάλι, βρίζοντας την και τραυματίζοντας την.

    «Επέστρεφα σπίτι μου από ένα μαγαζί σε ένα σκοτεινό δρόμο όταν ένας άνδρας μου πέταξε μία πέταξε μία πέτρα στο κεφάλι. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και κατάσκοπο των Τούρκων και μου είπε να πάω στον Ερντογάν. Η πέτρα έσκισε το μέτωπό μου. Μετά έτρεξα πολύ γρήγορα να πάω στο σπίτι μου. Αυτό ήταν ένα σοκ. Υπάρχει ακόμη ένα διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών».

    Αναγκάζεται να φύγει, αλλά θα επιστρέψει η Ingeborg Beugel

    Η Ολλανδή αναφέρθηκε στη συνέντευξη της σε ολλανδικό μέσο και στο κόκκινο καπέλο της, το οποίο έγινε σύμβολο στη σημερινή πορεία για το Πολυτεχνείο. «Φοράω αυτό το καπέλο τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είχα σκεφτεί εκ των προτέρων να το βάλω στη συνέντευξη Τύπου. Δέχομαι μίσος από την ακροδεξιά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όλη την ημέρα».

    Η Ingeborg Beugel είχε αναρτήσει και μια φωτογραφία με σκιά στο Μέγαρο Μαξίμου που ισχυριζόταν ότι την παρακολουθούσε, μετά τη συνέντευξη Τύπου του κ. Μητσοτάκη με τον Ολλανδό ομόλογό του. Παράλληλα, εκθέτει τις αστυνομικές αρχές οι οποίες δεν της παρέχουν καμία προστασία και βασίζεται σε ολλανδικούς οργανισμούς όπως το NVJ. Γι΄αυτό θα αποχωρήσει για ένα διάστημα από την Ελλάδα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής της.

    «Με συμβούλευσαν να φύγω από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Πιθανότατα θα θελήσουν να μου κάνουν δύσκολη τη ζωή. Η ζωή μου όμως είναι εδώ και έχω σημαντική δουλειά να κάνω εδώ». Η αποχώρηση της επρόκειτο να γίνει άμεσα, όμως το lockdown στην Ολλανδία έφερε αναβολή. Η ίδια δεν έχει σκοπό να γνωστοποιήσει ακριβή ημερομηνία για ευνόητους λόγους.