Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τα παιδικά χρόνια, η ζωή στην επαρχία και οι σπουδές στην Αθήνα
    2. Οι δύσκολες ώρες και η γιατρός της
    3. Η συγκινητική αποκάλυψη της Ιωάννας Παλιοσπύρου
    4. Ολόκληρη η συνέντευξη:

    Όσες φορές και να μιλήσει η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η σκέψη μας θα είναι πάντα μία και μοναδική: πόσο δύναμη ψυχής διαθέτει αυτή η κοπέλα. Μια ακόμα εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία βρέθηκε στο σπίτι της Ιωάννας, μιλώντας για όλα.

    Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδειξε για πρώτη φορά τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που δέχτηκε την επίθεση, καθώς και τις ουλές και τα σημάδια που έχει στα χέρια της. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως η παρουσιάστρια σχολίασε την οσμή των ρούχων, που μέχρι και σήμερα μυρίζουν βιτριόλι.

    Η 36χρονη κοπέλα αναφέρθηκε στην καθημερινή της ζωή, στις συνήθειες που έχουν αλλάξει 100%, και πώς καταφέρνει να κρατά την ηρεμία της στις δύσκολες στιγμές. «Οι συνήθειες μου έχουν αλλάξει 100%. Ο ψυχίατρος μου ζητάει να βγαίνω και να βλέπω φίλους. Προσπαθώ να το κάνω», είπε. Επίσης, έδειξε τις μάσκες της και τόνισε ότι τις φορά πάντα: «Τη μάσκα τη φοράω συνέχεια. Τη βγάζω μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο. Στο πρόσωπο, στο λαιμό μου και στα χέρια μου είμαι γεμάτη ουλές. Στο σώμα φοράω μια ειδική μπλούζα. Στο μάτι κάνω ειδική περιποίηση γιατί κινδύνεψε».

    Τα παιδικά χρόνια, η ζωή στην επαρχία και οι σπουδές στην Αθήνα

    «Τα παιδικά μου χρόνια ήταν όμορφα, πολύ ήρεμα με την οικογένεια μου δεμένη, με τον αδερφό μου με φίλους. Στην επαρχία η ζωή είναι πιο ανέμελη. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις. Τη στιγμή που χρειάστηκε να κάνω το μηχανογραφικό μου ένιωσα ότι ήταν η στιγμή να γνωρίσω κάτι καινούργιο. Το ήθελα πολύ να φύγω τότε. Προσαρμόστηκα πολύ εύκολα και ανέλαβα τις ευθύνες μου. Έβγαλα μια δυναμικότητα από τότε ξεκίνησε ο χαρακτήρας που έχω τώρα. Είπα τώρα είμαι εδώ μόνη μου, έχει έρθει η ώρα να αναλάβεις τις υποχρεώσεις σου.

    Στο δεύτερο έτος του πανεπιστημίου είπα ότι ήρθε η ώρα να μπω στον χώρο της εργασίας και αυτό προσπάθησα να κάνω. Για οικονομικούς λόγους. Η οικογένεια μου έκανε ότι μπορούσε αλλά δεν ήθελα να τους επιβαρύνω. Ήταν κάτι που ανησύχησε τότε τους γονείς μου. Φοβήθηκαν μην αμελήσω τα μαθήματα μου. Τα έκανα και τα δυο παράλληλα. Τελείωσα το Πανεπιστήμιο στην ώρα του.

    Ήμουν παιδί ήπιων τόνων. Δεν είχα εντάσεις στην εφηβεία. Ο αδερφός μου είναι δίπλα μου. Είμαστε δίδυμα. Κάναμε παρέα, αλλά όχι πολύ γιατί δεν έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα. Πιο πολύ είμαι εγώ προστατευτική προς εκείνον νομίζω.

    Δεν έχω εισπράξει κάποια αγωνία εκτός από την φυσιολογική από τους γονείς μου. Μου έχουν δείξει εμπιστοσύνη. Τα όνειρα μου ήταν όπως όλων των παιδιών. Να μπορέσεις να σταθείς στα πόδια σου, να γνωρίσεις φίλους, να πετύχεις επαγγελματικά, να συλλέξεις εμπειρίες. Κάπως έτσι νομίζω. Γενικά μου αρέσει σαν άνθρωπος να κρατάω μια ισορροπία σε όλα τα επίπεδα στη ζωή», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου για την οικογένειά της.

    Οι δύσκολες ώρες και η γιατρός της

    Για την στιγμή της επίθεσης ανέφερε ότι ενστικτωδώς έτρεξε στο φαρμακείο για να τη βοηθήσουν. Στήριγμα της στο νοσοκομείο ήταν η μητέρα της, ενώ ο πατέρας της ήταν πιο ευαίσθητος. Αν και γιατροί και ψυχολόγοι της είπαν να μην πάει στο δικαστήριο, η ίδια ανέφερε πως θέλει να αντιμετωπίζει ό,τι την τρομάζει.

    «Τις πρώτες ημέρες που βρισκόμουν στο δωμάτιο του νοσοκομείου δεν μπορούσε να μπει κάποιος μέσα. Για λόγους ασφαλείας, γιατί δεν ξέραμε ποιος μου είχε επιτεθεί και έπρεπε να με προστατεύσουν. Δυο φίλες μου με είδαν λίγες ημέρες μετά για ψυχολογικούς λόγους», θυμήθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

    Στον αέρα της εκπομπής εμφανίστηκε με σύνδεση και η γιατρός της, Μαρία Καλόφωνου, η οποία μίλησε για τις σημαντικές στιγμές που έζησε στο πλευρό της 34χρονης. «Το πιο σημαντικό ήταν το πρώτο χειρουργείο γιατί δεν ξέραμε πόσο βαθιά έχει πάει το έγκαυμα πέρα από το δέρμα», περιέγραψε και θυμήθηκε την ημέρα που είδαν μαζί το πρόσωπό της μετά τις επεμβάσεις αλλά και την ημέρα που Ιωάννα έμαθε πως η γυναίκα που έκανε την επίθεση εναντίον της έχει συλληφθεί.

    «Ήμουν χαμένη εκείνο το διάστημα. Όταν μου δόθηκαν οι απαντήσεις που μου δόθηκαν είπα ότι θα το πολεμήσω και θα τα καταφέρω. Άλλαξε η ψυχολογία μου. Ήταν σα να έβαλα μια παρένθεση και να δόθηκαν κάποιες απαντήσεις, να το έβαλα στην άκρη», ανέφερε η ίδια για τη στιγμή που έμαθε για τη σύλληψη.

    «Έχω αποδεχτεί πλέον ότι αυτό που συνέβη θα με ακολουθεί. Έχω επιλέξει η ζωή μου να συνεχίσει και να το κουβαλάω χωρίς να με βαραίνει και να με κάνει να αισθάνομαι άσχημα. Προσπαθώ κάθε φορά να βρίσκω μια ισορροπία».

    Μέχρι στιγμής έχουν γίνει εννέα χειρουργεία, ενώ η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της. «Το ιδανικό θα ήταν να αλλάξουμε το καμένο δέρμα με ένα φυσιολογικό», σημείωσε η γιατρός της και εξήγησε: «Δεν έχουμε χρονικό πλάνο, θα δούμε αν θα πάει καλά, αν θα έχει επιπλοκές. Θα πηγαίνουμε βήμα βήμα. Όσο αντέχει η Ιωάννα θα κάνουμε πράγματα. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες».

    Η συγκινητική αποκάλυψη της Ιωάννας Παλιοσπύρου

    «Θέλω να σου πω μια συζήτηση που είχαμε μερικές μέρες πριν με τη γιατρό μου. Σηκώθηκα ένα πρωί, έκανα το μπάνιο μου. Δε ξέρω, μάλλον ήμουν σε πολύ καλή διάθεση. Τράβηξα μια φωτογραφία μου στο φως της ημέρας χωρίς τη μάσκα και της την έστειλα. Της είπα θέλω να σου πω δυο πράγματα που σκέφτηκα μόλις είδα τη φωτογραφία. Πρώτον ότι νιώθω πολύ όμορφη και δεύτερον πόσο πολύ σε ευχαριστώ. Συγκινήθηκε και μου απάντησε πολύ γλυκά. Μου είπε ότι θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και θα νιώσεις ακόμη πιο όμορφη. Και στο τέλος θα καταλάβεις πως αυτό είναι το λιγότερο σημαντικό σε εμάς τους ανθρώπους».

    Ολόκληρη η συνέντευξη: