Νέες πληροφορίες βρίσκουν το φως της δημοσιότητας για το χθεσινό δυστύχημα στη Βουλγαρία, όταν λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες, βρίσκοντας τραγικό θάνατο 46 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 12 παιδιά. Το λεωφορείο είχε προορισμό τα Σκόπια, ενώ ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν πρώτα πήρε φωτιά και μετά προσέκρουσε στις μπαριέρες ή το αντίθετο.

  Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι ο οδηγός κοιμήθηκε, σκοτώθηκε ακαριαία και για αυτό δεν άνοιξε τις πόρτες με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να εγκλωβιστούν και να βρουν τραγικό θάνατο. Μόνο επτά κατάφεραν να βγουν ζωντανοί, αφότου ένας εξ΄αυτών έσπασε ένα παράθυρο.

  Αυτό όμως που κάνει εντύπωση, σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας, είναι πως υπήρχε μια δεξαμενή λαδιού στο μπροστινό μέρος που λειτούργησε σαν έφλεκτο υλικό και επιπλέον σε κρυφό χώρο μεταφέρονταν παρανόμως 30.000 κροτίδες με ό,τι αυτό σημαίνει για την ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς.

  Γερμανία: Νέος καγκελάριος ο Olaf Scholz – Τρικομματική κυβέρνηση κεντροαριστεράς

  Γράφει συγκεκριμένα το Infomax της Βορείου Μακεδονίας ότι σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα της βουλγαρικής αστυνομίας, το λεωφορείο του ταξιδιωτικού γραφείου «Besa Trans» κάηκε ολοσχερώς σε λιγότερο από δύο με τρία λεπτά, γεγονός που εξηγεί και το μεγάλο αριθμό νεκρών.

  Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της αστυνομίας, η φωτιά ξεκίνησε στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου. Επικαλούμενο πληροφορίες από την, υπό εξέλιξη, έρευνα, χωρίς βέβαια κάτι να επιβεβαιώνεται, το Infomax υποστηρίζει ότι στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου υπήρχε παράνομη δεξαμενή λαδιού χωρητικότητας 1.000 λίτρων, που σίγουρα συνέβαλε στην τραγωδία.

  «Το πιο συγκλονιστικό όμως που ανεπίσημα διαπίστωσε η Infomax είναι ότι το λεωφορείο μετέφερε μεγάλη ποσότητα πυροτεχνιμάτων που επρόκειτο να καταλήξουν στην αγορά της ΠΓΔΜ πριν από τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς. Εκτός από την πρόσθετη δεξαμενή, το λεωφορείο διέθετε ειδική αποθήκη για λαθρεμπόριο εμπορευμάτων και στην προκειμένη περίπτωση μεταφέρθηκε πυροτεχνικό υλικό ή περίπου 30 χιλιάδες κροτίδες».

  Τουρκία: «Χτύπησε» ιστορικό χαμηλό η λίρα – Οικονομία σε κατάρρευση ή τεχνητή κρίση από τον Ερντογάν;

  Μάλιστα, σημειώνει το ΜΜΕ της Βορείου Μακεδονίας ότι αυτά τα στοιχεία εξηγούν και τη μαρτυρία Βουλγάρας δημοσιογράφου η οποία ανέφερε ότι όλα τα θύματα βρέθηκαν στη μεσαία πόρτα του λεωφορείου, σημειώνοντας ότι κανείς δεν βρισκόταν στη θέση του και μετά τη σύγκρουση προσπαθούσαν να βγουν έξω. «Αν μετά την πυρκαγιά στο μπροστινό μέρος, που εκδηλώθηκε λόγω της πρόσθετης δεξαμενής λαδιού, το πυροτεχνικό υλικό εξερράγη, είναι ξεκάθαρο γιατί κανείς από τους επιβάτες δεν κατάφερε να διαφύγει», σημειώνει το δημοσίευμα.

  Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο οδηγός του λεωφορείου, λίγο πριν το δυστύχημα αισθάνθηκε αδιαθεσία και στο συνοριακό πέρασμα Τουρκίας-Βουλγαρίας ζήτησε από τον συνάδελφό του να τον αντικαταστήσει.