Το Squid Game συνεχίζει να αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, παρά το γεγονός ότι πήγε να το φάει στη στροφή το κορεάτικο Hellbound, που έκανε πρεμιέρα προ ολίγων ημερών στο Netflix. Το παιχνίδι της σειράς που έχει αγαπηθεί όσο τίποτα, έχει κερδίσει χιλιάδες θαυμαστές που θα ήθελαν να το παίξουν. Φυσικά, όχι με τους κανόνες που είδαμε στο Squid Game, όπως αναφέρει και το People.

    Ένας Youtuber, λοιπόν, αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα το παιχνίδι, δημιουργώντας ένα πιστό αντίγραφο. Ο MrBeast, που μετρά 76,2 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του, ανέβασε ένα βίντεο που έδειξε με κάθε λεπτομέρεια πως έστησε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, προκαλώντας μάλιστα 456 παίκτες να διαγωνιστούν, με χρηματικό έπαθλο τα 456.000 δολάρια.

    Το 456 δεν επιλέχθηκε, βέβαια, καθόλου τυχαία καθώς είναι ο αριθμός του πρωταγωνιστή-παίκτη του Squid Game, Seong Gi-hun που υποδύεται ο Lee Jung-jae.

    Όπως είπε, του κόστισε συνολικά πάνω από 3,5 εκατ. δολάρια με μερική χρηματοδότηση από το Brawl Stars. Τα 2 εκατ. δολάρια πήγαν στην παραγωγή και την κατασκευή των σκηνικών ενώ 1,5 εκατ. δολάρια πήγε στα έπαθλα. Στο βίντεο φαίνονται όλα τα παιχνίδια από τη σειρά, όπως τα Red Light/Green Light, Marbles και Glass Bridge.

    Επιπλέον, υπήρχαν λάκκοι γεμάτοι με μικρές, πολύχρωμες πλαστικές μπάλες κάτω από το παιχνίδι Tug of War και τη Γυάλινη Γέφυρα, οπότε κανείς δεν σκοτωνόταν. Όπως και στη σειρά, τα πράγματα έγιναν λίγο πιο δραματικά στη διάρκεια του παιχνιδιού Marbles, όπου η παραγωγή έβαλε τους παίκτες να συνεργαστούν με τους φίλους τους, αφού ανέλυσαν με ποιους περνούσαν χρόνο στο σετ, και τους ανάγκασαν να παίξουν ο ένας εναντίον του άλλου.

    Υπήρχαν και άλλες μικρές διαφορές στο βίντεο του YouTube, όπως προσαρμογές που έγιναν για να διασφαλιστεί ότι οι παίκτες που είναι εξοικειωμένοι με το Squid Game δεν θα έχουν πλεονέκτημα.

    Ο MrBeast είναι γνωστός για τη φιλοξενία παιχνιδιών στο κανάλι του που συνήθως συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο. Πρόσφατα, ο Donaldson – με περιουσία 25 εκατ. δολαρίων – φιλοξένησε ένα παιχνίδι στο Bristol Motor Speedway όπου ο νικητής έλαβε 500.000 δολάρια.

    Ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Squid Game τον περασμένο μήνα, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο TikTok, όπου έλεγε στους φανς ότι αν το βίντεο φτάσει 10 εκατομμύρια likes, θα αναδημιουργούσε τα παιχνίδια από την σειρά του Netflix. «Είναι στα χέρια σου, TikTok», έγραψε τότε.

    @mrbeastIt’s in your hands tik tok♬ Squid Game – Carrot

    Αργότερα μες στο μήνα, μοιράστηκε τις πρώτες φωτογραφίες του πρότζεκτ, δείχνοντας τους ζωγραφισμένους στο χέρι τοίχους με τον ορίζοντα από το παιχνίδι Red Light/ Green Light στο πρώτο επεισόδιο του Squid Game, καθώς και ένα τεράστιο σκηνικό παιδικής χαράς, όπως εμφανίζεται στο παιχνίδι Dalgona.