Πίνακας Περιεχομένων
    1. «Η Βουλή έχει ευθύνη να ψηφίσει»

    Πόσες είναι οι φορές που έχουμε δει τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή με κατεβασμένη μάσκα; Πολλές. Πόσες τον έχουμε δει με το τσιγάρο στο χέρι σε κλειστό χώρο; Πολλές. Είναι ξεκάθαρο πως μιλάμε για έναν βουλευτή-παραβάτη με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Και ως τέτοιος απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στη Βουλή για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

    Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Βουλή για να αναλύσει το τι θα συμβεί από δω και πέρα με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και να απαντήσει σε ερωτήματα και αντεπιχειρήματα των βουλευτών, όμως, όπως γίνεται συνήθως, η συζήτηση εξελίχθηκε σε μια έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παύλο Πολάκη.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στη δευτερολογία του στη Βουλή στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα που είπε ότι «σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, πρωτοφανούς κρίσης και ανασφάλειας, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται με αυταρέσκεια και υποστηρίζει ότι “σώζουν ζωές”».

    «Για να μην έχουμε πρόσθετη επιβάρυνση στο ΕΣΥ αν με έναν μαγικό τρόπο φτάναμε στα ποσοστά αυτά θα θέλαμε δυο μήνες για να σταματήσει η πίεση στο ΕΣΥ. Το θέμα μας δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ αλλά να μην φτάνουν οι άνθρωποι σε αυτές. Μην παραπλανείτε την κοινή γνώμη. Αν είχαμε τα ποσοστά της Δανίας και τη Πορτογαλίας δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα. Η μόνη πρόταση που άκουσα είναι να πάμε παρέα να πείσουμε τους καχύποπτους λες και αν πάμε εσείς και εγώ θα τους πείσουμε. Εκτός και αν θέλετε να στείλετε τον κ. Πολάκη που έχει μεγάλη πειθώ. Εδώ κάνατε έναν χρόνο να φτιάξετε ένα σποτάκι.

    Ας είμαστε σοβαροί και επειδή μας κατηγορήσατε σας λέω ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι πρέπει να σκεφτούμε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Δεν θέλαμε να φτάσουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναγκαζόμαστε να το κάνουμε. Το πρόβλημά μας δεν είναι τα κρεβάτια, τα ντουβάρια και τα μόνιτορ. Το πρόβλημά μας είναι οι γιατροί. Και σταματήστε να περιγράφετε το ΕΣΥ ως ένα αχούρι γιατί αδικείτε τις προσπάθειες των γιατρών».

    Σε αυτό το σημείο σηκώθηκε από το έδρανο του ο Παύλος Πολάκης και ακουγόταν σε όλη τη Βουλή φωνάζοντας προς τον πρωθυπουργό «είσαι άσχετος». Ο πρωθυπουργός έγινε έξαλλος, όπως και ο Πρόεδρος της Βουλής.

    «Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ. Κι ανεβάστε τη μάσκα σας παρακαλώ πολύ» έλεγε επανειλημμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια γύρισε στον Αλέξη Τσίπρα δείχνοντας τον βουλευτή του και του είπε «σας τιμά αυτή η εικόνα; Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη που κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και τότε συζητάμε».

    «Η Βουλή έχει ευθύνη να ψηφίσει»

    Λίγο νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σχολιάσει και τα όσα είπε στη Βουλή ο Πολάκης.

    «Ακουγα -δεν θα την έκανα την αναφορά- αλλά στο βήμα προ 15λεπτου ήταν ο Πολάκης. Τον άκουσα από το γραφείο μου. Πάλι τα ίδια. Πάλι επίκληση αριθμού εμβολιασμένων που έχασαν την ζωή τους. Πάλι η ίδια επιχειρηματολογία που κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές που ακολουθεί την εσφαλμένη λογική ότι πεθαίνουν και εμβολιασμένοι. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να σταματήσουμε εμβολιασμούς;

    Πατάτε σε 2 βάρκες ενώ ή ώρα επιβάλλει καθαρές κουβέντες. Πριν απ 5 μήνες ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε εξευτελιστική την σύνδεση του εμβολίου με τα 150 ευρώ προς τους νέους. Τότε η συμμετοχή στον εμβολιασμό των νέων ήταν 15% εχει ανέβει στο 70%. Απαιτούνταν μέτρο ενθάρρυνσης. Εσείς και στελέχη σας μας είπατε χθες τα αντίθετα. Τώρα ζητήσατε οικονομικά κίνητρα για να εμβολιαστούν οι μεγαλύτεροι. 100 ευρώ χαρτζιλίκι μας είπε ο κ. Φίλης.

    Λίγη σοβαρότητα από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα έβλαπτε. Πέρασε η εποχή που κάποιοι αντί για πλάτη έβαζαν τρικλοποδιές. Τώρα δεν υπάρχουν lockdown για να οργανώσετε εκδηλώσεις αντίστασης. Δεν υπάρχουν κλειστά σχολεία για να ζητάτε να ανοίξουν.

    Τώρα υπάρχουν εμβόλια και μοιράζονται δωρεάν όχι για να ξεστοκάρουμε αλλά για να σώσουμε ζωές. Όλα αυτά ακούστηκαν και έβλαψαν και έσβησαν μέσα στην αλήθεια. Ας βάλουμε τίτλους τέλους! Τίτλους τέλους! Επιτέλους! Σε αυτή την πρακτική να αντιπολιτεύεστε την κυβέρνηση μέσα από μια παγκόσμια υγειονομική κρίση. ΑΝ έχετε προτάσεις εδώ να τις συζητήσουμε. Σήμερα η Ελλάδα έχει ανάγκη από υπεύθυνο λόγο. Και η Βουλή ευθύνη να ψηφίσει».