Πίνακας Περιεχομένων
    1. Αποκλεισμός ανεμβολίαστων από τα Χριστουγεννιάτικα Θεματικά Πάρκα
      1. Αλλάζουν τα μέτρα με την μετάλλαξη Όμικρον;

    Μετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60, οι επιστήμονες και η κυβέρνηση εξετάζουν νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, όσο πλησιάζουν οι γιορτές. Στόχος είναι η αναχαίτιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, πόσο μάλλον μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα, αλλά και η διάσωση των γιορτών.

    Δεν είναι απίθανο το σενάριο της καθολικής υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ACTION24, αναφέρθηκε σε αυτή την υπόθεση λέγοντας ότι «δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, πλην του καθολικού lockdown», αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι αν κριθεί απαραίτητο βάσει της εξέλιξης της πανδημίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ακόμη και της καθολικής υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για το σύνολο του πληθυσμού.

    Ένα μέτρο που εφαρμόζεται από σήμερα, είναι ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό νόσησης μόνο με μοριακό τεστ (PCR), έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών.

    Αποκλεισμός ανεμβολίαστων από τα Χριστουγεννιάτικα Θεματικά Πάρκα

    Εν όψει Χριστουγέννων, πάντα, η Επιτροπή Ειδικών εξετάζει ακόμη ένα σκληρό μέτρο για τους ανεμβολίαστους, αφού όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υπάρχει εισήγηση για αποκλεισμό από τα Θεματικά Πάρκα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

    Ο κ. Εξαδάκτυλος επιβεβαίωσε στο Mega ότι υπάρχει εισήγηση για τα Θεματικά Πάρκα να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και να είναι και οι εργαζόμενοι εμβολιασμένοι. «Εχουμε μια εποχική απασχόληση, άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν τώρα δουλειά εκεί και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα και δεν προβλέπεται για αυτά εμβολιασμός και εφόσον θα κινηθούν με γονείς μέσα στα θεματικά πάρκα που προβλέπεται να είναι εμβολιασμένοι, είναι λογικό να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι. Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης», εξήγησε.

    Στην ερώτηση για το πιστοποιητικό νόσησης και για την πιθανότητα να θα διαρκεί λιγότερο, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως «έχει γίνει μια αρχική συζήτηση, χωρίς να έχουμε καταλήξει κάπου».

    Αλλάζουν τα μέτρα με την μετάλλαξη Όμικρον;

    «Με την έλευση της παραλλαγής Όμικρον, οπωσδήποτε τα δεδομένα αλλάζουν και είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια διαφοροποίηση σε ό,τι ισχύει τώρα, στο μέλλον» προσέθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημειώνοντας ότι «περιμένουμε τα δεδομένα για την Ομικρον. Μέχρι στιγμής, οι ερωτήσεις είναι πιο πολλές από τις απαντήσεις».

    Αναφέρθηκε και στον αν θα υπάρξουν διαφορετικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, λέγοντας: «Είχαμε συζητήσεις και αυτό που θα ανακοινωθεί είναι ότι εκείνοι που παίρνουν πιστοποίηση νόσου από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να έχουν PCR, δηλαδή δεν αρκεί το rapid test, καθώς είναι πολύ πιο αξιόπιστο».