Πίνακας Περιεχομένων
    1. Είχε παραδεχθεί το λάθος της η Meghan Markle
    2. Η συγγνώμη της Meghan Markle

    Η βρετανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε, σήμερα, την ετυμηγορία της στην έφεση που κατέθεσε η Mail on Sunday, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης της με τη Meghan Markle, που προσέφυγε σε βάρος της βρετανικής ταμπλόιντ για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της.

    Η 40χρονη πρώην ηθοποιός δικαιώθηκε τον Φεβρουάριο στην προσφυγή της στη βρετανική δικαιοσύνη για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της. Κατηγορούσε τη Mail on Sunday για τη δημοσίευση μιας επιστολής που έγραψε το 2018, στην οποία ζητούσε από τον πατέρα της Thomas Markle, να σταματήσει να ανοίγεται και να λέει ψέματα στα ΜΜΕ σχετικά με τη σχέση τους.

    Η βρετανική ταμπλόιντ μεγάλης κυκλοφορίας αμφισβήτησε αυτήν την απόφαση, υποστηρίζοντας σε έφεση, που συζητήθηκε τον Νοέμβριο στο Λονδίνο, ότι η δούκισσα του Σάσεξ είχε γράψει αυτήν την επιστολή γνωρίζοντας πως θα μπορούσε να διαρρεύσει.

    Έπειτα από μια ακροαματική διαδικασία τριών ημερών, το Εφετείο έδωσε στον τελευταίο γύρο της μάχης, τη νίκη στην Meghan Markle, όπως γράφει η Guardian.

    Carlos Santana: Ακύρωσε τις εμφανίσεις του λόγω επέμβασης στην καρδιά

    Είχε παραδεχθεί το λάθος της η Meghan Markle

    Τον περασμένο Φεβρουάριο, δικαστής αποφάσισε υπέρ της Meghan Markle, ωστόσο, τώρα, η έφεση που έκανε η Associated Newspapers, η εταιρεία στην οποία ανήκει η εφημερίδα και η ιστοσελίδα, εκδικάζεται. Αναφορικά με την εταιρεία, η Meghan έγραψε την επιστολή γνωρίζοντας ότι μπορεί να δημοσιευθεί και ότι ήταν εκείνη που δημοσιοποίησε ιδιωτικές πληροφορίες, συνεργαζόμενη με τους συγγραφείς του Finding Freedom, Omid Scobie και Carolyn Durand.

    Σημειώνεται πως οι δικηγόροι της είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη της ίδιας και του πρίγκιπα Harry με τους συγγραφείς, όμως ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του ζευγαριού Jason Knauf, κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο ίδιος έδωσε στους συγγραφείς πληροφορίες, αφού πρώτα το συζήτησε με το βασιλικό ζευγάρι. Τους έδωσε κανονικότατα, δηλαδή.

    Ο Knauf υποστήριξε πως το βιβλίο «συζητήθηκε απευθείας με τη δούκισσα πολλές φορές, από κοντά και μέσω mail». Τα εν λόγω email βρήκαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με αυτά, έδειξαν πως ο Knauf, είχε στείλει ένα και στον πρίγκιπα Harry, προκειμένου να συζητήσουν το βιβλίο και να τον ενημερώσει ότι θα συναντούσε τους συγγραφείς.

    Σύμφωνα με τον πρώην συνεργάτη του ζευγαριού, ο Harry του απάντησε: «Συμφωνώ απολύτως ότι πρέπει να μπορούμε να πούμε ότι δεν είχαμε καμία σχέση με αυτό. Ομοίως, αν εσύ τους δώσεις το ακριβές πλαίσιο και υπόβαθρο, θα βοηθήσει να βγουν κάποιες αλήθειες».

    Η συγγνώμη της Meghan Markle

    Στην κατάθεσή της που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, η Meghan παραδέχθηκε ότι «ο Knauf παρείχε κάποιες πληροφορίες στους συγγραφείς του βιβλίου και το έκανε με δική μου γνώση για μία συνάντηση που σχεδίαζε με τους συγγραφείς ως γραμματέας επικοινωνίας» και πρόσθεσε πως: «η έκταση των πληροφοριών που μοιράστηκε μου είναι άγνωστη».

    Η δούκισσα είπε ότι δεν θυμόταν τις συζητήσεις με τον Knauf όταν είχε καταθέσει νωρίτερα για την υπόθεση. «Ζητώ συγγνώμη από το δικαστήριο για το γεγονός ότι δεν θυμόμουν αυτές τις συζητήσεις τότε. Δεν είχα απολύτως καμία επιθυμία ή πρόθεση να παραπλανήσω τον εναγόμενο ή το δικαστήριο», ανέφερε ακόμη.

    Σύμφωνα με την Associated Newspapers τα λεγόμενα του Knauf επίσης υπονομεύουν τον ισχυρισμό της Meghan ότι δεν είχε πρόθεση να δει κανένας άλλος το γράμμα, πέρα από τον πατέρα της. Η δούκισσα «μου ζήτησε να ελέγξω το κείμενο της επιστολής, λέγοντας “προφανώς ό,τι έχω συντάξει είναι με την γνώση ότι θα μπορούσε να διαρρεύσει”», είπε ο Knauf.

    Μάλιστα, σημείωσε ότι η Meghan ρώτησε αν θα πρέπει να προσφωνήσει «μπαμπά» τον πατέρα της στην επιστολή, προσθέτοντας ότι «στην ατυχή περίπτωση που διαρρεύσει, θα άγγιζε ευαίσθητες χορδές». Στη δική της γραπτή κατάθεση, η Meghan ανέφερε πως δεν πίστευε ότι ο πατέρας της «θα πουλούσε ή θα διέρρεε την επιστολή, κυρίως επειδή δεν τον παρουσίαζε θετικά».

    «Για να είμαι σαφής, δεν ήθελα τίποτα από αυτά να δημοσιοποιηθεί και ήθελα να διασφαλίσω ότι ήταν ελάχιστος ο κίνδυνος να χειραγωγηθεί ή να επεξεργαστεί παραπλανητικά (η επιστολή), αν γινόταν εκμετάλλευσή της», ανέφερε.
    Πάντως, αν κερδίσει η Mail την έφεση, τότε η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δίκη και τότε η Meghan Markle θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού θα πρέπει και εκείνη και ο πατέρας της να καταθέσουν στοιχεία.