Πίνακας Περιεχομένων
  1. Αναλυτικά τα ποσοστά των 6 υποψηφίων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

  270.000 πολίτες έδωσαν το παρών στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. 270.000 ψήφισαν τους 6 υποψηφίους και η μπίλια έκατσε με άνεση στον Νίκο Ανδρουλάκη. Με την ενσωμάτωση να έχει πάει στο 91%, ο κ. Ανδρουλάκης έχει συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 37% και πίσω του βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 27,79%. Η διαφορά αυτή καθιστά άνευ ουσίας τον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, με τον Γιώργο Παπανδρέου να τονίζει πως «ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε».

  Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν τα κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ οι έτεροι 3 υποψήφιοι βρέθηκαν λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 3%. Η τετράδα που δεν θα συνεχίσει στον β΄γύρο, θα καθορίσει και τον τελικό νικητή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαντάζει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί, καθώς υπολογίζεται ότι την Κυριακή θα ψηφίσουν λιγότερα άτομα, όσοι στήριξαν δηλαδή τους 4 και δεν θέλουν να δώσουν κάπου αλλού την ψήφο τους, ενώ και οι ίδιοι οι υποψήφιοι δε θέλουν να κατευθύνουν κάπου τους ψηφοφόρους τους, αλλά κάνουν λόγο για ενότητα της παράταξης.

  Αναλυτικά τα ποσοστά των 6 υποψηφίων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

  • Νίκος Ανδρουλάκης – 37,03% (89.159).
  • Γιώργος Παπανδρέου – 27,79% (66.920).
  • Ανδρέας Λοβέρδος – 25,96% (62.507).
  • Παύλος Χρηστίδης – 3,26% (7.840),
  • Χάρης Καστανίδης – 2,98% (7.185),
  • Παύλος Γερουλάνος – 2,97% (7.161)

  Ο θριαμβευτής Νίκος Ανδρουλάκης, που έγινε δεκτός με αγκαλιές και πανηγύρια στα κεντρικά του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη, ευχαρίστησε τους 5 συνυποψηφίους του, έκανε ειδική μνεία στη Φώφη Γεννηματά και την παρακαταθήκη που άφησε κι έκανε λόγο για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ.

  «Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν σε αυτή την πολύ μαζική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, που δώσαμε έναν αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, με αξιοπρέπεια και ενότητα. Την ενότητα που είναι και η βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά.

  Από την αρχή αυτής της προσπάθειας, είπα ότι η δύναμη μου είναι η βάση της Παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου έκαναν και δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, για ενότητα και πολιτική αυτονομία. Η Δημοκρατική Παράταξη απόψε επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

  Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου, στο στρατόπεδο του οποίου επικρατούσε παγωμάρα και απογοήτευση, δήλωσε πως θα συνεχίσει τον αγώνα για το ΚΙΝΑΛ, αν και αρκετοί περίμεναν πως θα αναγνώριζε από τώρα τη νίκη του κ. Ανδρουλάκη και δε θα χρειαζόταν δεύτερος γύρος.

  «Αυτήν την Κυριακή πετύχαμε το στόχο να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών. Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης. Αποφασίζουν για το μέλλον. Αποφασίζουν για την πορεία του κινήματος μας. Αποφασίζουν για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα. Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής».