Πίνακας Περιεχομένων
  1. Εχθές επηρεάστηκαν συνολικά 45 πτήσεις

  Η Aegan ανακοίνωσε ακυρώσεις πτήσεων λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία «Ελπίς». Η εταιρεία ανακοίνωσε τις 23 πτήσεις της Aegean και της Olympic Air που θα πραγματοποιηθούν σήμερα. Όλες οι υπόλοιπες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έχουν ακυρωθεί.

  Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, εκατοντάδες άνθρωποι που έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες στα αμάξια τους στην Αττική Οδό, μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κι αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στα πατώματα.  Με την ανακοίνωση η Aegean ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι θα προχωρήσει «σε μερική μόνο αποκατάσταση» του πτητικού προγράμματος, λόγω των συνεχιζόμενων έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, καθώς και των προβλημάτων στη μετακίνηση μέσω των βασικών προσβάσεων από και προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

  Επίσης, σημειώνει ότι με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερωθούν οι επιβάτες για αλλαγές και τροποποιήσεις πτήσεων που πιθανά να προκύψουν και στο πρόγραμμα δρομολογίων της Τετάρτης (26/1), μέχρι την αποκλιμάκωση των καιρικών φαινομένων. Ακόμη, σημειώνει ότι για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που συνεχίζουν να επηρεάζονται από τις έκτακτες συνθήκες, παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς rebooking fees.

  πτήσεις Aegean

  Εχθές επηρεάστηκαν συνολικά 45 πτήσεις

  Σε ακυρώσεις για αναχωρήσεις από την Αθήνα σήμερα έχουν προχωρήσει από νωρίς το πρωί οι Sky Express για πτήσεις προς Χανιά, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Αλεξανδρούπολη, Πάρο, Κώ, Χίο, Σάμο κ.α., British Airlines για Λονδίνο, Scoot κ.α. Επίσης, η Turkish Airlines, η οποία πετάει και στο Ελ. Βενιζέλος, προχώρησε ακυρώσεις πτήσεων χθες και σήμερα λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Κωνσταντινούπολη ώστε να διασφαλιστεί «η ασφάλεια των ταξιδιών και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία».

  Αρρυθμίες σημειώθηκαν και με τη χρήση του συστήματος ILS -Instrument Landing System του αεροδρομίου, που χρησιμοποιείται για την προσέγγιση με χαμηλή ορατότητα. Για τα λοιπά αεροδρόμια της χώρας, τα 14 περιφερειακά που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Fraport Greece και αυτά που βρίσκονται υπό την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας οι όποιες ακυρώσεις συνδέονται με τις αφίξεις από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

  Ενδεικτικά, στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια επηρεάστηκαν συνολικά κοντά στις 45 πτήσεις, εκ ων οποίων η συντριπτική πλειονότητα λόγω των χιονοπτώσεων στην Αθήνα, ενώ τρείς πτήσεις, από Θεσσαλονίκη για Λήμνο, από Αθήνα για Σαντορίνη και από Αθήνα για Μύκονο λόγω των συνθηκών του αέρα που επικρατούσαν στον τελικό προορισμό. Επιπλέον υπήρξαν και ανακατευθύνσεις αεροσκαφών από δρομολόγια εξωτερικού που προορίζονταν για Αθήνα (π.χ. από Βρυξέλλες, Αμστερνταμ, Παρίσι) σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, σε Θεσσαλονίκη και Χανιά.

  Πηγές από τη Fraport Greece επισημαίνουν ότι λόγω των γενικότερων συνθηκών υπάρχει ούτως ή άλλως «αυξημένη επιφυλακή και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ενώ έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ασκήσεις ετοιμότητας σε αεροδρόμια που παραδοσιακά αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω καιρικών συνθηκών όπως είναι αυτά της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης».