Πίνακας Περιεχομένων
  1. Τι φέρνει για το μέλλον η ηγεσία του Anthony Albanese

  Ο Anthony Albanese κατάφερε να φέρει την νίκη για το εργατικό κόμμα στις εκλογές της Αυστραλίας, μετά από μία δεκαετία προσπαθειών να επανέλθουν στην εξουσία και να εκθρονίσουν τους Συντηρητικούς. Την Δευτέρα θα γίνει ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης της Αυστραλίας, με ηγετικό κόμμα τους Εργατικούς και τον Albanese στο «πηδάλιο» της χώρας.

  Ωστόσο, εάν κατά την καταμέτρηση των ψήφων, η οποία ξεκινάει σήμερα, δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις αναγκαίες έδρες που απαιτούνται για την αυτοδυναμία, ενδέχεται κατά συνέπεια να χρειαστεί την υποστήριξη ανεξάρτητων ή μικρότερων κομμάτων.

  Το κεντροαριστερό Εργατικό κόμμα εκτιμάται πως είναι τέσσερις ως πέντε έδρες κάτω από την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων (περίπου 72, ενώ χρειάζεται 76 από τις 151) με περίπου δέκα έδρες να μένουν να κριθούν στο νήμα, σύμφωνα με το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News. Η καταμέτρηση των 2,7 εκατ. επιστολικών ψήφων –αριθμό ρεκόρ για την Αυστραλία– θα αρχίσει σήμερα το απόγευμα και μπορεί να διαρκέσει μέρες, μέχρι να έχουμε οριστικό αποτέλεσμα.

  Τι φέρνει για το μέλλον η ηγεσία του Anthony Albanese

  Η νίκη των Εργατικών ήρθε μετά από μία δυναμική προεκλογική εκστρατεία, όπου υποσχέθηκαν μεταξύ άλλων στους ψηφοφόρους τους μεταρρυθμίσεις για την κλιματική αλλαγή, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την δωρεάν υγεία, την ισότητα των φύλων, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ ατόμων κ.ά. Προσωπικά ο Albanese δεσμεύτηκε ότι άτομα που προέρχονται από πιο αδύναμα νοικοκυριά, όπως ο ίδιος, «δεν θα βρεθούν στο περιθώριο».

  Ακόμη, μία από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ήταν ότι θα αμβλύνει τις φωνές των ιθαγενών πληθυσμών μέσα στο κοινοβούλιο.

  Ο 59χρονος «Albo», όπως είναι το παρατσούκλι του, μεγάλωσε μόνο με την μητέρα του και ζούσαν από την σύνταξη αναπηρίας που έπαιρνε. Η μητέρα του έκανε ό,τι μπορούσε για να τον μεγαλώσει μόνη της, με αποτέλεσμα ο Anthony να γίνει ο πρώτος της οικογένειάς του που πήγε στο πανεπιστήμιο.

  Το 2007, όταν ο Kevin Rudd των Εργατικών έγινε πρωθυπουργός, ο Albanese ανέλαβε το Υπουργείο Μεταφορών.

  O Albanese, ο οποίος ηγείται των Εργατικών τα τελευταία τρία χρόνια, τοποθετεί τον εαυτό του περισσότερο στο κέντρο παρά στην αριστερά.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Θα μπορούσε η Κίνα να γίνει η νέα Ρωσία; Επενδύει στην άμυνα και την διπλωματία η Ιαπωνία

  Oliver Stone: «Ο Putin είχε καρκίνο αλλά τον ξεπέρασε» – Ξανά χτυπά με αποκαλύψεις ο Αμερικανός σκηνοθέτης

  Ουκρανία: Μεγάλη επίθεση ετοιμάζεται στα σύνορα με την Λευκορωσία – Οι ουκρανικές δυνάμεις αναδιοργανώνονται