Την πρώτη αίτηση που αφορά τον έλεγχο της αντισυνταγματικότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Αυστρία, λίγο μετά την έναρξη ισχύος του νόμου, παρέλαβε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας. Αυτό σύμφωνα με δικηγόρους, θα πρέπει να είναι το προοίμιο πολλών αντίστοιχων αγωγών που θα ακολουθήσουν. Εκπρόσωπος του Συνταγματικού Δικαστηρίου δήλωσε ότι αυτές οι μεμονωμένες αιτήσεις για αναθεώρηση του νόμου, θα ανατεθούν σε έναν από τους δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Μέχρι στιγμής, σχεδόν 500 από τις 600 διαδικασίες σε σχέση με τους κανονισμούς Covid 19 έχουν διευθετηθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

    Το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα – Τι θα γίνει με τα καρναβάλια

    Σε δεκάδες περιπτώσεις, σύμφωνα με το δικαστήριο, ο ενάγων είχε δίκιο. Εκκρεμούν ακόμη οι αποφάσεις για το lockdown για τους μη εμβολιασμένους και για την υποχρέωση 2G στη λιανική και τη γαστρονομία, για παράδειγμα.

    Η απαίτηση εμβολιασμού θα ελέγχεται από τα μέσα Μαρτίου με τυχαία δείγματα, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια των ελέγχων κυκλοφορίας. Οι παραβάσεις υπόκεινται σε κυρώσεις έως 600 ευρώ με συνοπτική διαδικασία, τελικά εως 3600 ευρώ. Ο νόμος περιορίζεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2024.

    Με πληροφορίες της ΕΡΤ