Πίνακας Περιεχομένων
    1. Alexandria Ocasio-Cortez: Με βίασαν στα 22 μου

    Η Alexandria Ocasio-Cortez είναι από τους πολιτικούς που έχει γίνει η φωνή του λαού στην Αμερική. Πάντα δίπλα τους. Και τώρα, με την απαγόρευση της άμβλωσης, παρευρίσκεται και η ίδια στις διάφορες διαδηλώσεις που γίνονται.

    Μάλιστα, σε μία εξ αυτών, μίλησε για τον βιασμό που υπέστη σε νεαρή ηλικία και το πόσο σημαντικό ήταν το ότι είχε την επιλογή για τερματισμό της κύησης, αν αυτό χρειαζόταν.

    Alexandria Ocasio-Cortez: Με βίασαν στα 22 μου

    «Όταν ήμουν περίπου 22-23 ετών, με βίασαν ενώ ζούσα εδώ, στη Νέα Υόρκη», είπε η βουλευτής στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Ήμουν εντελώς μόνη. Μάλιστα, ένιωθα τόσο μόνη, που χρειάστηκε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε δημόσια τουαλέτα, στο κέντρο του Μανχάτα. Ενώ περίμενα το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν δόξα τω Θεώ που, τουλάχιστον, έχω επιλογή. Δόξα τω Θεώ που μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να επιλέξω τη μοίρα μου», και πρόσθεσε:

    Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία και αυτό μας αφορά όλους. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι ένα ζήτημα για όλους μας».

    Η ανατροπή, από το Ανώτατο Δικαστήριο, της απόφασης με την οποία είχε γίνει συνταγματικό δικαίωμα η άμβλωση στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο και κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα.  «Πρέπει από αυτή τη στιγμή να είμαστε ανένδοτοι, προκειμένου να αποκατασταθούν και να είναι εγγυημένα όλα τα δικαιώματά μας εδώ, στις ΗΠΑ», τόνισε η Alexandria Ocasio-Cortez μιλώντας στη συγκέντρωση.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Clarence Thomas: Για σεξουαλική παρενόχληση έχει κατηγορηθεί ο δικαστής που έκρινε παράνομες τις εκτρώσεις

    Πρίγκιπας Κάρολος: Γιατί έλαβε 3 εκατ. ευρώ από πολιτικό του Κατάρ;

    Ναι, έχετε δίκιο… Είναι ίδιο πράγμα η έκτρωση και η υπόθεση Πισπιρίγκου