Πίνακας Περιεχομένων
    1. Κάηκε και η Πάρνηθα

    Ο εφιάλτης συνεχίζεται, καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη για πέμπτη συνεχόμενη μέρα. Στη Αττική, τα κυριότερα μέτωπα εντοπίζονται σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Μαλακάσα. Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν να επιχειρούν από πολύ νωρίς το πρωί, την ώρα που οι επίγειες δυνάμεις συνέχιζαν ακάματα το δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

    Κατά τις 6 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου προς Δροσιά, μέσω λεωφόρου Μαραθώνος.

    «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου εκκενώστε τώρα προς Δροσιά μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει συγκεκριμένα το μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά των κατοίκων από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για περιοχές πέριξ της Βαρυμπόμπης.

    Η νύχτα ήταν εφιαλτική για τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων, καθώς η μεγάλη φωτιά που κατακαίει από την Πέμπτη, μπήκε σε σπίτια. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο. Μάλιστα, η φωτιά έφτασε μέχρι την πλατεία της Βαρυμπόμπης, καθώς επίσης και σε σπίτια μέσα στους Θρακομακεδόνες.

    Όλη τη νύχτα δημιουργούνταν αντιπυρικές ζώνες, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι και η φορά των ανέμων, καθώς και η ισχύς τους. Στόχος είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η φωτιά, μέχρι να ξεκινήσουν οι έντονοι άνεμοι.

    Το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε αργά τη νύχτα της Παρασκευής την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής. Εκκενώθηκαν Μαρκόπουλο, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανακόψουν την πορεία της, ενώ το έργο τους δυσχεραίνει το δύσβατο της περιοχής.

    Κάηκε και η Πάρνηθα

    Απεγνωσμένοι φαίνονται οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην Πάρνηθα, ενώ βλέπουν τις τεράστιες φλόγες να κατακαίουν την περιοχή. Η κάμερα εστιάζει στις τεράστιες φλόγες και η φωνή ενός πυροσβέστη ακούγεται να λέει με θλίψη και απόγνωση: «Πάει η Πάρνηθα μας παιδιά, πάει. Τελείωσε όλη…τελείωσε». Υπό το φόβο προσέγγισης στα δύο καταφύγια της Πάρνηθας,  δόθηκε εντολή εκκένωσης στα καταφύγια Μπάφι και Φλαμπούρι.