Πίνακας Περιεχομένων
    1. Ο χάρτης του Μπαχτσελί

    Άμεση ήταν απάντηση της Αθήνας στις χθεσινές προκλήσεις Μπαχτσελί, ο οποίος παρουσίασε χάρτη που απεικόνιζε το μισό Αιγαίο και την Κρήτη ως τμήμα της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για προκλητική ενέργεια που είναι καταδικαστέα. Ειδικότερα, διπλωματικές πηγές επισημαίνουν πως «η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα» και προσθέτουν:

    «Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής απο την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

    Ο χάρτης του Μπαχτσελί

    Το Σάββατο, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προχώρησε μια τρομερή πρόκληση, μία από τις πολλές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα.

    Ο Μπαχτσελί, που πολλάκις έχει προκαλέσει την Ελλάδα με εθνικιστικά παραληρήματα και αδιανόητες θέσεις, επισκέφθηκε την έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», της οποίας ο ίδιος είναι ουσιαστικά επικεφαλής, και είχε συνάντηση στελέχη της. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, δώρισε στον Μπαχτσελί πίνακα με χάρτη που δείχνει τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ως τμήματα της Τουρκίας.

    Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανήρτησαν στον λογαριασμό τους στο Twitter οι Γκρίζοι Λύκοι, η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου από τη Θάσο μέχρι τη Ρόδο έχουν βαφτεί με κόκκινο χρώμα. «Ο αρχηγός μας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία των Γκρίζων Λύκων. Ο Σοφός Ηγέτης του Τουρκικού Κόσμου, ο Ηγέτης μας, ο Παντοδύναμος Αλλάχ να ευλογεί τον Κύριο Ντεβλέτ Μπαχτσελί και να του χαρίζει μακροζωία», έγραψαν οι Γκρίζοι Λύκοι στην ανάρτηση που συνόδευσε τις φωτογραφίες.

    Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι τουρκική εθνικιστική, φασιστική πολιτική οργάνωση. Ανεπίσημα, είναι η νεολαία του Τουρκικού Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος και του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας και αποτελεί τον κύριο παρακρατικό βραχίονα όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Τουρκία.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Δολοφονία Shinzo Abe: Εμμονή είχε ο δράστης με τον πρώην πρωθυπουργό – Σε σοκ η Ιαπωνία

    Ήρθε ο μεσαίωνας στις ΗΠΑ: Αρνήθηκαν έκτρωση σε 10χρονη που έπεσε θύμα βιασμού από συγγενή της

    Boris Johnson: Τα σκάνδαλα του «κλόουν BoJo» που τον οδήγησαν στην παραίτηση