Πίνακας Περιεχομένων
    1. Ο πατροκτόνος από τη Ρόδο
    2. Ο πιλότος από τα Γλυκά Νερά
    3. Η “μαύρη χήρα”
    4. Η μάνα που σκότωσε τον γιο της για δάνεια
    5. Ο νταής που ξεκλήρισε ολόκληρη οικογένεια
    6. Ο βιαστής και παιδοκτόνος

    «Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα μπορούσε να μας το κάνει αυτό…», είναι μια ατάκα που πιθανότατα έχεις ακούσει κάποια στιγμή στην τηλεόραση από κάτι τύπους που κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Kαι τελικά οι φονιάδες ήταν οι ίδιοι.

    Νταήδες που οπλοφορούσαν, σύζυγοι, μάνες που βγήκαν κι έψαχναν τους δικούς τους στην τηλεόραση και αποδείχθηκε πως τελικά τους είχαν στείλει οι ίδιοι στον …άλλο κόσμο! Inception!

    Ο πατροκτόνος από τη Ρόδο

    Από τα πιο πρόσφατα περιστατικά είναι εκείνο της Ρόδου, όπου ο Γιώργος Καρυώτης βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα και με βρόχο στο λαιμό, χωρίς εμφανή σημάδια κακοποίησης, σε θέση πρηνηδόν, μέσα στο σπίτι του. Ο γιος του φυσικά είχε βγει στη Νικολούλη και ζητούσε τη συνδρομή του κόσμου για τη σύλληψη του δράστη.

    Βέβαια, η αστυνομία είχε διαφορετική άποψη όταν ερεύνησε  υλικό από βίντεο σε καταστήματα και οικίες πέριξ του σημείου και από το σύνολο των πυλών εισόδου της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, ενώ τρεις ημέρες μετά βρέθηκε και το πορτοφόλι του θύματος, το οποίο αναζητούσαν. Έβαλαν μαζί μερικά ακόμα κομμάτια του παζλ όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα, ένα ψεύτικο τηλεφώνημα όπου ο γιος προσποιούνταν ότι μιλούσε με το θύμα και οι πολλές αντιφάσεις στην κατάθεσή του. Οπότε του είπαν «για έλα μέσα να τα πούμε…»

    Αυτό μας θύμισε παλαιότερες υποθέσεις όπου οι ίδιοι οι φονιάδες έβγαιναν στην τηλεόραση κάνοντας τους ανήξερους. Άλλοι σπάραζαν, χτυπιόντουσαν, έδιναν το performance της ζωής τους – κυρίως στην εθνική μας ντετέκτιβ Νικολούλη. Ποιός σου έρχεται έτσι πρόχειρα πρώτος στο μυαλό;

    Ο πιλότος από τα Γλυκά Νερά

    Στις 11 Μαΐου 2021, όποιος άνοιξε την τηλεόρασή του πάγωσε στο άκουσμα του θανάτου μιας νεαρής μητέρας και του κουταβιού του σπιτιού. Τρεις “άγνωστοι” είχαν μπει από το παράθυρο, ακινητοποίησαν τον σύζυγο, το σκυλί και τη γυναίκα δίπλα στο 11 μηνών παιδάκι της. Κάπως έτσι μας τα είπε ο 32χρονος πιλότος…

    Πέρασε καιρός και οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό δραστών είχαν φτάσει σε αδιέξοδο και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης στράφηκε στον ίδιο, ως την έσχατη περίπτωση. Και τότε, μέσω δηλώσεών του, έδειξε ήρεμος, δεν φώναξε, δεν έσκισε τα ρούχα του για να διατρανώσει την αθωότητά του, αρκέστηκε στο να πει ότι περίμενε αυτή την εξέλιξη και ότι ο κόσμος διψά για σκάνδαλα και ότι έχει εμπιστοσύνη στις Αρχές…

    “Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς. Θα τους πιάσουνε. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό”, είχε πει. Κι όταν τον συνέλαβε η αστυνομία, έγινε αυτό που πολλοί σκεφτόμασταν αλλά κανείς δεν ήθελε να πιστέψει πραγματικά.

    Η “μαύρη χήρα”

    Ποιος θα ξεχάσει τη “μαύρη χήρα” που δολοφόνησε τον καπετάνιο και έκλαιγε στη Νικολούλη (όλοι σε αυτή τα λένε στο μεταξύ!)…  Και τον έψαχναν, και πού είναι ο άντρας μου, και 7 μήνες έφυγαν έτσι με τη γυναίκα από την Αργολίδα να παίζει θέατρο. Τα ξημερώματα της Παρασκευής, 24 Ιουλίου, η Δήμητρα Βούλγαρη – Λάμπρου καθηγήτρια Αγγλικών, ομολόγησε την δολοφονία του συζύγου της Θανάση Λάμπρου παρουσία Εισαγγελέα, αλλά μετά την πήρε πίσω αρνούμενη να την υπογράψει. Και μέρα παρά μέρα στη Νικολούλη να ζητάει πιο έμπειρους αστυνομικούς από την Αθήνα.

    Στην τελευταία εκπομπή για τη σεζόν, λοιπόν, φιλοξενήθηκε πάλι στο στούντιο κατηγορώντας τους αστυνομικούς του Ναυπλίου ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και ζήτησε τη συμμετοχή και άλλων έμπειρων αστυνομικών από την Αθήνα. Όταν οι ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη έγιναν πιεστικές για τον τρόπο που βρέθηκαν στο σπίτι της το τσαντάκι και το κινητό του θύματος, έχασε τα λόγια της. Ήταν από τις λίγες φορές που ο λόγος της δεν είχε ροή και δεν έβρισκε άμεσα την απάντηση, όπως συνήθιζε. Στη Νικολούλη δεν θα κάνετε τους έξυπνους- στη Νικολούλη!

    Η μάνα που σκότωσε τον γιο της για δάνεια

    Έχει άλλη βαρύτητα το να σκοτώνεις γενικά και άλλη να έχεις δολοφονήσει το παιδί σου. Φυσικά, αναφέρομαι στην υπόθεση  του 23χρονου Κωστή Πολύζου, τον οποίο σκότωσε ο πατριός του και η ίδια του η μάνα. Το σατανικό ζευγάρι, 49 ετών εκείνη, 42 ετών ο πατριός, είχε πάρει δάνεια στο όνομα του νεαρού ύψους 250.000 ευρώ, κάποια από αυτά μάλιστα με υπογραφή του πατριού και στοιχεία του Κωστή Πολύζου.

    Συνελήφθησαν το πρωί σε διαμέρισμα της Ελευσίνας, όπου είχαν μετακομίσει μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος. Η δολοφονία φαίνεται να έγινε μετά από έναν ακόμη καυγά με αφορμή τα υπέρογκα δάνεια που είχε πάρει ο νεαρός για λογαριασμό της οικογένειας και τον κυνηγούσαν οι τράπεζες. Η εξαφάνιση δηλώθηκε από τους ίδιους τους δράστες στις 18 Φεβρουαρίου 2011, με την «μητέρα», κάποιους μήνες αργότερα, να κάνει έκκληση μέσα από την εκπομπή της Νικολούλη πάλι, για να βρεθεί το παιδί της! Το πτώμα του βρέθηκε μετά από 7 μήνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 2011, από έναν κυνηγό, θαμμένο σε κτήμα του πατριού. Η σορός ήταν μισοφαγωμένη από σκυλιά και αγρίμια, με αποτέλεσμα ο ιατροδικαστής να μην μπορεί να διαπιστώσει την αιτία θανάτου. Η αιτία θανάτου ήταν η φρικτή γυναίκα που αποκαλούσε μάνα του.

    Ο νταής που ξεκλήρισε ολόκληρη οικογένεια

    “Βρήκα τη μαμά νεκρή. Δεν μπορώ άλλο αυτή τη ζωή, θα πεθάνω και εγώ. Βασίλη, να είσαι δυνατός και να προσέχεις”. Αυτό το σημείωμα βρήκε δίπλα στο νεκρό σώμα της 16χρονης Κωνσταντίνας ο αδερφός της όταν γύρισε στο σπίτι τους τα μεσάνυχτα. Στο ίδιο σπίτι βρήκε νεκρή και τη μητέρα τους. Είχε αυτοκτονήσει προηγουμένως κι εκείνη. Το δικό της σημείωμα έγραφε: “Δεν μπορώ άλλο τη ζωή μου χωρίς τον μικρό μου τον Αλέξη. Θα σας βλέπω μαζί με τον Αλέξη από ψηλά. Σας ζητώ συγγνώμη…”.

    Αυτά είναι τα γράμματα που άφησε μια οικογένεια που είχε ήδη ξεκληριστεί και δεν είχε πιαστεί ο ένοχος. Το περιστατικό αυτό συνέβη το 2010 για μία τραγωδία που έλαβε χώρα το 2006, όταν ο μικρός Αλέξης στον οποίο αναφέρεται η μητέρα έπεσε νεκρός μαζί με ακόμα 4 άντρες έξω από ένα χωριό της Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για τη ‘δολοφονία των πέντε κυνηγών στο Αγρίνιο’ όπως έμεινε γνωστή, η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη για την αγριότητά της αλλά και για την ανύπαρκτη αφορμή που όπλισε τα χέρια του δράστη.

    Στις 25 Νοεμβρίου του 2006, 5 άντρες είχαν πάει μαζί για κυνήγι σε ένα χωριό λίγο πιο έξω από το Αγρίνιο. Δυστυχώς αυτό που δε γνώριζαν είναι πως είχαν μπει στο χωράφι του Λυσίμαxου Φούκα και του γιου του Διονύση “του καλύτερου παιδιού του χωριού”, όπως θα έλεγαν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Όλα αυτά τα “καλά παιδιά” είναι συνήθως οι αληταράδες που βρίζουν, ξυλοκοπούν και σκοτώνουν κοσμάκη στο μεταξύ.

    Ένας κτηνοτρόφος της περιοχής θα προσέξει τους κυνηγούς, θα δει ότι βρίσκονταν κοντά στο βοσκότοπο του Φούκα. Σκέφτηκε ότι τα πρόβατά του μπορεί να φοβούνταν απ’ τους πυροβολισμούς, καθώς και ότι θα του χαλούσαν το τριφύλλι οι κυνηγοί με τις πατημασιές τους. Έτσι έτρεξε να τον ενημερώσει. Ο πατέρας και ο γιος φόρτωσαν τις καραμπίνες στο αυτοκίνητο και πήγαν να δουν τι γίνεται. Δεν βρήκαν κανέναν. Ο 73χρονος πατέρας έφυγε ο γιος έκατσε. Μετά από λίγο ο γιος άκουσε τσακωμούς και γύρισε πίσω. Όπως αργότερα είπαν στον ανακριτή φοβήθηκαν για τη ζωή τους καθώς οι κυνηγοί “σήκωσαν πρώτοι τα όπλα τους”. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο 73χρονος είχε σκοτώσει και τους 5. Ο πατέρας του 17χρονου Αλέξη τον έψαχνε. Στην τελευταία τους επικοινωνία το παιδί τον είχε πάρει και το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν “μπαμπά”…

    Ο δολοφόνος έκανε τον ανήξερο σε δημοσιογράφους, πως όταν έγινε το φονικό εκείνος ήταν σπίτι του. Όμως ανάμεσα σε αυτούς που κλήθηκαν σε κατάθεση ήταν και ο κτηνοτρόφος που τους είχε ενημερώσει και κάπως έτσι οι αστυνομικοί ένωσαν τις τελείες μεταξύ τους…

    Ο βιαστής και παιδοκτόνος

    Ίσως ακόμα πιο φρικτό από το να σκοτώνεις το παιδί σου είναι να το βιάσεις πρώτα. Ο Μανώλης Δουρής και η γυναίκα του ανησύχησαν στις 31 Δεκεμβρίου του 1993, καθώς ο 6χρονος γιος τους άργησε να γυρίσει στο σπίτι. Απευθύνθηκαν στην αστυνομία. Οι αρχές και γείτονες άρχισαν αμέσως να ψάχνουν. Το παιδάκι βρέθηκε κακοποιημένο σεξουαλικά και νεκρό από τον “πατέρα” του και ένα από τα 6 του αδέρφια κοντά στο σπίτι του.

    Ο ιατροδικαστής είπε πως το παιδί είχε ασφυκτικό θάνατο αφού πρώτα το είχαν βιάσει. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν βγαλμένες από τραγωδία. Ο πατέρας σε κατάσταση σοκ, έκλαιγε και οριώταν πως θα εκδικηθεί τον φονιά. Λίγα ήξερε η ελληνική κοινωνία που τότε παρακολοθούσε αποσβολωμένη πως ο φονιάς ήταν ο ίδιος.

    Οι αντιφάσεις στην κατάθεσή του και το γεγονός ότι ο ίδιος ανακάλυψε το πτώμα οδήγησε τις αρχές στα ίχνη του. Στην ανατριχιαστική ανάκρισή του είπε: “Με κυριεύει μια σπάνια ασθένεια, με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου. Ο καθένας στη θέση μου το ίδιο μπορεί να έκανε”.

    Οι αρχές τον οδήγησαν στις φυλακές της Κέρκυρας. Κατά τη μεταφορά του κακοποιήθηκε, βιάστηκε και κακοποιήθηκε από βαρυποινίτες γιατί ο νόμος της φυλακής δεν συγχωρεί τους βιαστές παιδοκτόνους.

    Αυτοκτόνησε στις 24 Φεβρουαρίου στο κελί του στις φυλακές Τρίπολης.