Πίνακας Περιεχομένων
  1. Η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας
  2. Οι επόμενες κινήσεις

  Όσο οδεύουμε προς τους ζεστούς μήνες, παρελθόν αποτελούν σιγά-σιγά τα περιοριστικά μέτρα για την διασπορά της πανδημίας. Η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει να είναι σούπερ μεταδοτική, ωστόσο οι περισσότερες χώρες μπαίνουν σε μια κανονικότητα. Μαζί κι εμείς.

  Ήδη από τις 5 Μαρτίου η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους έπαψε να είναι υποχρεωτική, ενώ η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας εισηγήθηκε νέα χαλάρωση των μέτρων, τα οποία αφορούν την πληρότητα στα γήπεδα και τη μείωση του αριθμού των self test που υποβάλλονται οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

  Για τα γήπεδα ίσχυε πως επιτρεπόταν να εισέλθει ένα 75%, ωστόσο πλέον θα είναι στο 100%, ενώ μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα διενεργούν ένα self test την εβδομάδα, αντί για δύο που υποβάλλονταν μέχρι σήμερα.

  Η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας

  «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα τη μείωση του αριθμού των τεστ που υποβάλλονται εβδομαδιαίως μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, καθώς και την αύξηση πληρότητας στα γήπεδα στο 100%.

  Οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ένα self test την εβδομάδα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ».

  Οι επόμενες κινήσεις

  Την ίδια ώρα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται να προσανατολίζεται σε περαιτέρω χαλάρωση το προσεχές διάστημα που θα θυμίζει έντονα εποχές προ κορωνοϊού.

  Συγκεκριμένα, όπως προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από 15 Απριλίου το πρόστιμο των 100 ευρώ στους 60+ καταργείται, ενώ το προσεχές διάστημα όπως τονίζουν άνθρωποι της Επιτροπής δεν αποκλείεται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης να σταματήσουν να ελέγχονται.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr

  Πλεύρης: Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών – Τι θα γίνει με την 4η δόση

  Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τα 3 νεκρά κορίτσια – Η αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις