Το απόγευμα της Πέμπτης είχε προγραμματιστεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τη νέα απορριπτική απόφαση στο αίτημα αποφυλάκισης από τον κρατούμενο Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν μερικά χρόνια για τη ληστεία στο Βελβεντό. Παρότι έχει εκτίσει κανονικά την ποινή του και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, παρόλο που έχει λάβει στο παρελθόν εκπαιδευτικές άδειες και δεν παρεξέκλινε ούτε μία φορά, η δικαιοσύνη έχει μάλλον αποφασίσει να τον οδηγήσει στο θάνατο, δεδομένου ότι βρίσκεται στην 67η ημέρα απεργίας πείνας και δε θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθεί.

    Στη χθεσινή πορεία είχαμε πάλι όλα τα ωραία που βλέπουμε συνήθως, με τους άνδρες των ΜΑΤ να ποτίζουν με δακρυγόνα το κέντρο και να μην τους ενδιαφέρει τίποτα στην προσπάθεια τους να επιβάλλουν τη βία τους. Άλλοι επιτέθηκαν σε φωτογράφους που κάλυπταν την πορεία, άλλοι είχαν καθίσει ετσιθελικά σε πεζοδρόμια και σε στοές ανθρώπους και τους χτυπούσαν και τους έβριζαν, χωρίς να μπορούν αυτοί να κάνουν το οτιδήποτε υπό το βάρος της σύλληψης.

    Από το βράδυ πάντως κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο στο οποίο ένας άντρας έχει συλληφθεί, έχει χειροπέδες στα χέρια του, δεν προβάλει καμία αντίσταση, είναι αφημένος στα χέρια των ΜΑΤ και ένας εξ αυτών αποφασίζει να πάει να του ρίξει μπουνιά στο πρόσωπο, γνωρίζοντας προφανώς ότι δεν πρόκειται να τον πειράξει κανείς.

    Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο.

    Ας ελπίσουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θα φτάσει στον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο και θα ζητήσει να ξεκινήσει έρευνα με στόχο την τιμωρία του αστυνομικού, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν..!

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr: