Από χθες το απόγευμα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση του στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν για ώρες ακινητοποιημένοι μέσα στα αυτοκίνητα τους στην Αττική Οδό, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς».

    Η επιχείρηση κράτησε όλη τη νύχτα και συνεχίζεται μέχρι τώρα.

    Αρκετοί πολίτες βρίσκονται ακόμα στο σημείο, ακόμη και 24 ώρες μετά, χωρίς τροφή, νερό ή θέρμανση, με μοναδικό μέσο προστασίας, το αυτοκίνητο τους.

    Κακοκαιρία «Ελπίς»: Τεράστια η ευθύνη της Αττικής Οδού – 22 ώρες μετά παραμένουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε στην ΕΡΤ πως απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα, ωστόσο παραμένουν εγκλωβισμένα ακόμη περίπου 1.200.

    «Με την συνδρομή του στρατού, της ΕΚΑΜ της Αστυνομίας μοιράστηκαν στους εγκλωβισμένους 1.040 μάλλινες κουβέρτες. Ο κόσμος που εγκλωβίστηκε έχει καταταλαιπωρηθεί. Μερικοί εγκλωβίστηκαν για σχεδόν 20 ώρες»

    Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως έχουν μεταφερθεί στο αεροδρόμιο περίπου 400 άνθρωποι, ώστε να έχουν θέρμανση και στοιχειώδη φιλοξενία. Για αυτόν τον σκοπό, άνοιξε και ένα ξενοδοχείο στην Αττική Οδό.

    Στο μεταξύ, ο στρατός προσφέρει νερό και φαγητό στους οδηγούς