Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τι αναφέρει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
    2. Η στιγμή που το σκάει ο χιμπατζής

    Η θανάτωση ενός alpha male χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με τους περισσότερους να μιλούν για ανικανότητα των υπεύθυνων, καθώς και για απαράδεκτες συνθήκες, αφού αντί να βρίσκεται ελεύθερος στη φύση, βρισκόταν σε κλουβί.

    Ο χιμπατζής, μετά από επεισόδιο μεταξύ χιμπατζήδων, το έσκασε. Το πάρκο ενεργοποίησε το πρωτόκολλο ασφαλείας, ενημέρωσε την αστυνομία και απομονώθηκαν οι επισκέπτες. Ο 27χρονος χιμπατζής, ήταν ο μεγαλύτερος από τους εννέα του Πάρκου, με ύψος 1,60 σε όρθια θέση και βάρος 60 κιλά. Κατάφερε να υπερπηδήσει τα ηλεκτροφόρα καλώδια και να περάσει την τάφρο που υπάρχει περιμετρικά

    Σε ανακοίνωσή του το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έδωσε λεπτομέρειες για το περιστατικό, με μια σειρά stories στο Instagram.

    Τι αναφέρει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

    «Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή από τον χώρο του alpha male χιμπατζή. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα. Είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου.

    Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5-10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους».

    Αντίστοιχο περιστατικό αντιμετώπισε το πάρκο και τον Δεκέμβριο του 2018, όταν δύο τζάγκουαρ θανατώθηκαν αφότου πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους».

    Η στιγμή που το σκάει ο χιμπατζής

    Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, είπε στον ΑLPHA ότι χρησιμοποιήθηκε πυροσβεστήρας που δεν περιλαμβάνεται στο «πρωτόκολλο» που επικαλείται το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αλλά ήταν προφανώς μια προσπάθεια για να φοβίσουν το ζώο και να μπορέσουν να το πιάσουν.  Όταν ρωτήθηκε εάν το ζώο μπορούσε να γλιτώσει: «Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, γιατί μια νάρκωση σε ένα ζώο που έχει υψηλή αδρεναλίνη εκείνη τη στιγμή θα έκανε 15-20 λεπτά για να μπορεί να πιάσει. Προσπαθήσαμε να τον οδηγήσουμε πίσω αλλά δεν είχε καμία αντίδραση».

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    «Φύλλο και φτερό» έκανε τη Μύκονο το Τμήμα Εκβιαστών – 8 προσαγωγές σε μπαρ και εστιατόρια

    Γυναικοκτονία – Κουκάκι: Βασανιστικά σκότωσε ο 55χρονος την σύζυγό του, νέες λεπτομέρειες για το έγκλημα

    Όσλο: Νεκροί και τραυματίες σε gay bar, λίγο πριν το Pride – Άντρας με πυροβόλο όπλο άνοιξε πυρ