Τρεις τουρίστες από τις ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους σε θέρετρο στις Μπαχάμες, ενώ ένας άλλος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο για θεραπεία, δήλωσαν αξιωματούχοι του νησιού. Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα και τα αίτια του θανάτου είναι άγνωστα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Chester Cooper. Οι ταυτότητές των θυμάτων δεν έγιναν γνωστές, αλλά αναφέρθηκε ότι κι οι τρεις είχαν αρρωστήσει.

  Συγκεκριμένα, τα θύματα ήταν δύο άνδρες και μια γυναίκα. Ακόμα, μια Αμερικανίδα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Νασσάου, την πρωτεύουσα της χώρας. Η αστυνομία δεν πιστεύει ότι υπάρχει κάποια εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν βρέθηκαν τραύματα στα πτώματα.

  Οι αναφορές δείχνουν ότι τα πτώματα βρέθηκαν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες. Ένας άνδρας βρέθηκε πρώτα σε μια βίλα χωρίς σημάδια τραύματος και το ζευγάρι σε μια δεύτερη βίλα, ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο.

  Ο υπουργός Υγείας, Michael Darville, είπε στο Eyewitness News Bahamas ότι ορισμένοι επισκέπτες του ξενοδοχείου μεταφέρθηκαν σε μια κλινική την Πέμπτη με ναυτία και έμετο, έλαβαν θεραπεία και έφυγαν. Τρεις βρέθηκαν αργότερα νεκροί. Ο τέταρτος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο New Providence.

  Επιστήμονες, γιατροί και άλλοι ερευνούν την υπόθεση για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο νησιωτικό έθνος του Ατλαντικού. «Αισθανόμαστε ότι αυτό που βλέπουμε είναι μια μεμονωμένη περίπτωση που σχετίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή», είπε. Οι ερευνητές έκαναν τοξικολογικές εξετάσεις και εξετάσεις αίματος για να προσδιορίσουν την αιτία της ασθένειας.

  «Οι αστυνομικοί βρήκαν έναν Καυκάσιο άνδρα σωριασμένο σε έναν τοίχο σε ένα μπάνιο, χωρίς τις αισθήσεις του. Η γυναίκα δεν ανταποκρίθηκε επίσης. Και τα δύο άτομα παρουσίασαν σημάδια σπασμών. Οι αστυνομικοί εξέτασαν τα πτώματα και δεν βρήκαν σημάδια τραύματος» ανακοίνωσε η αστυνομία.

  Η εκπρόσωπος του Sandals Resorts, Stacy Royal, επιβεβαίωσε στο CNN τον θάνατο των τριών καλεσμένων στο θέρετρο Sandals Emerald Bay στο Great Exuma. Η Sandals Resorts, διαχειρίζεται πάνω από δώδεκα κέντρα all-inclusive στον Ατλαντικό και την Καραϊβική. Οι θάνατοι σημειώθηκαν στο Sandals Emerald Bay στην Exuma, όπου διεξάγεται έρευνα για να ελεγχθεί αν η περιοχή βρίσκεται σε κίνδυνο.

  Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

  Ρωσία: Βομβάρδισαν την Οδησσό μετά τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας για τη βύθιση δεύτερου ρωσικού πλοίου

  ΗΠΑ: Ακραίες οργανώσεις κατά των αμβλώσεων αντιτίθενται ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμών και αιμομιξίας

  Vladimir Putin: Με «συντέλεια του κόσμου» φοβάται το Reuters πως θα απειλήσει την Δευτέρα