Ύστερα από πολλές πιέσεις, ο Boris Johnson παραδέχτηκε ότι είχε παρευρεθεί στα κορονοπάρτι της Downing Street, την που η χώρα βρισκόταν σε αυστηρό lockdown. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος φαινόταν σε φωτογραφίες να γλεντάει μεταξύ άλλων στον κήπο της Downing Street στις 20 Μαΐου 2020.

    Ωστόσο είπε ότι βρέθηκε εκεί για να ευχαριστήσει το προσωπικό προτού επιστρέψει στο γραφείο του 25 λεπτά αργότερα. Όταν πήγε στον κήπο, «πίστευε ότι αυτό ήταν μια εκδήλωση εργασίας». Εκ των υστέρων αναφέρει ότι έπρεπε να τους είχε ζητήσει απ’ όλους να επιστρέψουν και θα έπρεπε να είχε βρει κάποιον άλλο τρόπο να ευχαριστήσει το προσωπικό.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Keir Starmer, χαρακτήρισε γελοία και προσβλητικά για τους πολίτες τα όσα ισχυρίζεται ο Johnson. «Εδώ έχουμε το αξιολύπητο θέαμα ενός ανθρώπου που έχει ξεφύγει. Η υπεράσπισή του, ότι δεν κατάλαβε ότι βρισκόταν σε πάρτι, είναι προσβλητική για τους Βρετανούς», είπε. «Θα κάνει τώρα την αξιοπρεπή κίνηση και θα παραιτηθεί;», διερωτήθηκε ο Starmer.

    Το βράδυ της Δευτέρας, αποκαλύφθηκε ότι ο κύριος ιδιωτικός γραμματέας του, Μάρτιν Ρέινολντς, έστειλε με email μια πρόσκληση σε περισσότερους από 100 υπαλλήλους της Downing Street για «ποτά με κοινωνικές αποστάσεις στον Νο. 10 κήπο» στις 20 Μαΐου.
    Έλεγε στους επισκέπτες να «φέρουν το δικό τους ποτό» και «να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον υπέροχο καιρό».

    Εκείνη την εποχή, είχαν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις και σε εξωτερικούς χώρους. Όσοι το έκαναν, θα τιμωρούνταν νομικά για κάτι τέτοιο. Στους χώρους εργασίας, η επίσημη καθοδήγηση ανέφερε ότι οι προσωπικές συναντήσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο εάν είναι «απολύτως απαραίτητο».