Πίνακας Περιεχομένων
    1. «Game Over», λένε τα βρετανικά Μέσα

    Ο Boris Johnson είναι αντιμέτωπος με μία ακόμη κρίση -τη μεγαλύτερη της θητείας του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του βρετανικού Τύπου. Ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι βυθισμένος σε ένα ακόμη σκάνδαλο, την ώρα που η Ντάουνινγκ Στριτ βρισκόταν στα κάγκελα, προκειμένου να διαχειριστεί τους ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση από μέλος της κυβέρνησης.

    Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak και ο υπουργός Υγείας Sajid Javid υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το υπουργικό συμβούλιο της βρετανικής κυβέρνησης. Και οι δυό τους ως βασικό λόγο προτάσσουν την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον Boris Johnson. Η άμεση αιτία της κρίσης ήταν οι συνέπειες από την παραίτηση του αναπληρωτή αρχηγού Chris Pincher, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποίησε δύο καλεσμένους σε ένα ιδιωτικό δείπνο.

    Αν και δεν παραδέχτηκε ευθέως τις κατηγορίες, ο ίδιος είπε σε επιστολή προς τον Johnson ότι «χθες το βράδυ ήπια πάρα πολύ» και «ντρόπιασα τον εαυτό μου και τους άλλους ανθρώπους». Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Johnson και αυτός που έφερε τα βαθιά προβλήματα, ήταν γιατί εξ αρχής ο Chris Pincher στην κυβέρνηση, εν μέσω ενός κύματος αποκαλύψεων για προηγούμενη συμπεριφορά του.

    Στο μεταξύ, νωρίτερα ήρθε ακόμα μία παραίτηση, από τον αντιπρόεδρο του Συντηρητικού κόμματος, Bim Afolami, ο οποίος άφησε από το αξίωμά του, όπως ανέφερε μέσω του Twitter η πολιτική συντάκτρια του TalkTV. Την πληροφορία αναπαράγουν και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ο Afolami ήταν αντιπρόεδρος του κόμματος αρμόδιος για τη Νεολαία.

    «Game Over», λένε τα βρετανικά Μέσα

    Όλα τα βρετανικά μέσα γράφουν πως το παιχνίδι κάπου εδώ τελειώνει, γράφοντας επίσης πως ο Boris Johnson έκανε ένα σημαντικό λάθος. Κι αυτό ήταν ότι πως παρέμεινε γαντζωμένος στην εξουσία, διότι έτσι έχασε την εμπιστοσύνη του κόμματός του και της χώρας. Σε ένα κείμενο των Times γράφονται τα εξής:

    «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο επικεφαλής των Συντηρητικών, που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη 148 βουλευτών στην ψήφο εμπιστοσύνης τον περασμένο μήνα, να ανακτήσει το κύρος του και να ηγηθεί αποτελεσματικά, πράγμα που χρειάζεται η χώρα σε περίοδο οξείας εθνικής κρίσης. Κάθε μέρα που παραμένει (στην εξουσία), βαθαίνει την αίσθηση του χάους. Για το καλό της χώρας, πρέπει να φύγει».

    Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα, ο Boris έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε το λάθος του να διορίσει ξανά τον Pincher. Η δήλωση του, βέβαια, πέρασε και δεν ακούμπησε αφού στη συνέχεια ήρθαν οι δύο παραιτήσεις των υπουργών. H Ντάουνινγκ Στριτ μπήκε μόνη της σε ένα χάλι. Στην αρχή, υπήρχαν αναφορές για τη συμπεριφορά του Pincher ωστόσο αρνήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός γνώριζε οτιδήποτε για τους ισχυρισμούς.

    Όταν κατέστη σαφές πως αυτό τελικά δεν ήταν αλήθεια, η ομάδα του Johnson είπε πως ναι μεν γνώριζε τους ισχυρισμούς, αλλ τους… ξέχασε.

    Όπως παρατηρούν οι αναλυτές στο Λονδίνο μετά την παραίτηση των δύο αυτών κορυφαίων στελεχών της βρετανικής κυβέρνησης o πρωθυπουργός Boris Johnson βρίσκεται στο «χείλος της κατάρρευσης». Ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες τους σε μια εποχή όπου τα δύο αυτά υπουργεία θεωρούνται «καυτές πατάτες». Το Οικονομικών γιατί ο νέος υπουργός θα πρέπει να διαχειριστεί το ολοένα και αυξανόμενο κόστος ζωής που πλήττει κυρίως τα φτωχά κοινωνικά στρώματα της χώρας, ενώ ο πληθωρισμός εξακολουθεί να καλπάζει, και το Υγείας γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι η πανδημία του κορωνοϊού κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

    Με πληροφορίες από CNN

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Κορωνοϊός: Η αύξηση κρουσμάτων φέρνουν στο κάδρο τη μάσκα – Είναι πιθανά νέα μέτρα;

    Ρώμη: Απαγορεύει τις βόλτες με άμαξα – Δεν θα κακοποιούνται πια τα άλογα για χάρη του τουρισμού

    Donald Trump: Μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη για την εισβολή στο Καπιτώλιο